Φοβος, Στερεοτυπικοτητα & Δογματικοτητα VS Συγχρονικοτητα, Ευτυχια & Επιτυχια | Τροποι Εκσυγχρονισης Dr Κοσκεριδου Akshara Devyani

Φοβος, Στερεοτυπικοτητα & Δογματικοτητα VS Συγχρονικοτητα, Ευτυχια & Επιτυχια | Τροποι Εκσυγχρονισης Dr Κοσκεριδου Akshara Devyani

Οι κοινωνίες, οι νομοθεσίες, τα θρησκευτικά δόγματα και οι νόρμες έχουν δομηθεί και διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες τις εποχής. Ενώ όμως παρατηρούμε ότι οι εποχές και οι ανάγκες αλλάζουν, ο άνθρωπος εξελίσσεται και σιγά σιγά περνάει από τις επιφανειακές ανάγκες στην βαθύτερη αναζήτηση και κατανόηση του εαυτού, ταυτόχρονα τα κοινωνικά στερεότυπα παραμένουν παραδόξως τα ίδια και οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής ή μεταβολής σχετίζεται με κατακραυγή, απομόνωση και απόρριψη από τους ίδιους τους ανθρώπους που επιθυμούν τελικά την άνθιση.

Θεώρησα σωστό να αναφέρω μερικές παρατηρήσεις και παράδοξα που συμβαίνουν στη σημερινή κοινωνία και λειτουργούν ως εμπόδια για την ευημερία, ευτυχία και επιτυχία μας. Το βασικό χαρακτηριστικό είναι η επιμονή στην αποφυγή εκσυγχρόνισης της κοινωνίας. Η συγχρονικότητα της εποχής απαιτεί την εξέλιξη και αποδοχή των εναλλακτικών βαθύτερων εννοιών από κλασικά θρησκευτικά, πολιτικής, επιστημονικά και βιοψυχοκοινωνικά ζητήματα σε θέματα πίστης, πνευματικότητας, φιλοσοφίας, αποδοχής διαφορετικότητας, ολιστικής θεραπείας και ψυχοθεραπείας.

Χρειάζεται αρχικά να αναρωτηθούμε γιατί σε κάποιους τομείς όπως είναι η επιστήμη γίνονται αποδεκτές οι νέες μελέτες και οι προτάσεις εφαρμόζοντας την εξέλιξη για παράδειγμα στην ιατρική προσέγγιση, ενώ αναιρείται και αφαιρείται η δυνατότητα να υπάρξει ανάπτυξη και άνθιση στο τομέα της πνευματικότητας; Γιατί ο Δυτικός κόσμος εκπαιδεύεται στο να φοβάται, γαλουχείτε με βασικό στοιχείο την έλλειψη ηθικών αρχών, ενώ ταυτόχρονα υποβιβάζει οποιονδήποτε εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση όπως η Κινέζικη ιατρική ή η Ayurveda όταν στην Κίνα και την Ινδία ταυτόχρονα εφαρμόζεται σε εκατομμύρια πληθυσμό εδώ και χιλιάδες χρόνια με άριστα αποτελέσματα;

Γιατί δεχόμαστε να εισαγάγουμε νέες προσεγγίσεις σε «αποδεκτές» μεθόδους θεραπείας όπως η ιατρική και η ψυχοθεραπεία ενώ αρνούμαστε να δούμε την ανάγκη για ανάπτυξη της πνευματικότητας και άνθιση στο χώρο της θρησκείας παλεύοντας με νύχια και με δοντια να διατηρήσουμε ένα δογματικό στερεοτυπικο θρησκευτικό πρότυπο που δημιουργήθηκε αιώνες πριν για τις ανάγκες της τότε κοινωνίας.

Το κάθε δόγμα δημιουργήθηκε την εκάστοτε εποχή διότι υπήρχε μία συγκεκριμένη ανάγκη για να διατηρηθεί η τάξη και να κατανοήσει ο κόσμος αυτά που χρειαζόταν να κατανοήσει τότε. Τώρα οι άνθρωποι έχουν άλλες ανάγκες και αναζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα που σχεδόν δεν επιτρέπεται να ερωτηθούν διότι θα χαρακτηριστούν ως αιρετικοί και αντιεξουσιαστές. Όταν έχει ένα παιδί 5 ετών του μαθαίνεις πράγματα για την ηλικία των 5 ετών. Καθώς μεγαλώνει όμως του δίνεις περισσότερη τροφή όσπου γίνεται ανεξάρτητο και αποφασίζει μόνο του για το που θα πάει, τι θα μάθει, τι θα φάει, με ποιους θα συναναστραφεί.

Αυτός θα ήταν ιδανικά ο ρόλος της εκκλησίας και της κοινωνίας. Να σε αναθρέψει και να γίνεις αυτόνομος όσπου θα έρθει η στιγμή που θα διαλέξεις το δρόμο σου, θα καταλάβεις την αλήθεια και θα είσαι ελεύθερος να ακουλήθεις τα όνειρά σου και τις επιλογές σου.

Χρειάζεται να κατανοήσουμε πλέον ότι η θρησκεία δε σχετίζεται με τη πνευματικότητα. Το να ακολουθείς ένα δόγμα δε σε κάνει αυτόματα αφοσιωμένο πιστό. Όσοι ακολουθούν όμως το μονοπάτι της πνευματικότητας και της αναζήτησης της αλήθειας γίνονται αυτόματα αφοσιωμένοι πιστοί σε αυτό. Το παράλογο εδώ και το παράδοξο είναι ότι η κοινωνικές νόρμες απαιτούν αφοσιωμένους πιστούς ενώ ταυτόχρονα αναιρούν την ελευθερία της πνευματικότητας. Η πίστη είναι προσωπική όχι καθολική, οπότε χρειάζεται να δούμε προσωπικά τον άνθρωπο και όχι το σύνολο των ανθρώπων.

Στο σύνολο των ανθρώπων αντιστοιχούν οι γενικές κατευθύνσεις που ορίζονται κατά τας γραφάς αλλά δεν είναι αρκετές πλέον για να διατηρήσουν τη πνευματικότητα. Η άμεση ταύτιση της σύγχρονης εποχής με την ανάγκη εκσυγχρόνισης των σημαντικών τομέων της ζωής μας καταλήγει στην επιτυχή συγχρονικότητα επιφέροντας αρμονία, γαλήνη με συλλογικό αντίκτυπο τελικά.

Χρειάζεται επιτέλους να κατανοήσουμε ότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα αναζητούν και τελικά θα βρίσκουν την αλήθεια. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα γνωρίζουν το σωστό δρόμο. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι – θεραπευτές που θα εξυπηρετούν τον κόσμο στην ανάπτυξη και εξέλιξή του. Δεν έχει νόημα να πολεμάμε αυτούς τους ανθρώπους γιατί η αλήθεια αργά η γρήγορα βγαίνει στο φως. Έχει όμως νόημα να το κατανοήσουμε τώρα που όλος ο πλανήτης στέλνει σήματα SOS και χρειάζεται επιτέλους να επέλθει η ριζική αλλαγή σε κομβικά ζητήματα και σημαντικούς τομείς της καθημερινότητας.

Έχουμε την επιλογή να κλείσουμε τα αυτιά μας άλλη μία φορά και τα μάτια μας και να κάνουμε ότι δε βλέπουμε. Αλλά έχουμε επίσης την επιλογή να αποφασίσουμε αυτή τη φορά να μη κάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε τόσες φορές κατά το παρελθόν καταστρέφοντας το κόσμο και όσα έχουμε χτίσει για να αρχίσουμε ξανά από την αρχή. Ο κάθε ένας από εμάς έχει τη δύναμη να συμβάλει σε αυτό. Ξεκινώντας από τη κατανόηση της βασικής αλήθειας και επιλέγοντας να αφαιρέσει τα εμπόδια αυτά που τον κρατούν δέσμιο στη λήθη και τη δυστυχία.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί 4-5/12 διαδικτυακά και δια ζώσης από την Dr Αγγελική Κοσκερίδου Akshara Devyani στις 12:00. Για συμμετοχή δείτε τους τρόπους παρακάτω.

Το σύστημα ΟΛΟΝ Iasis™ αποτελεί την Νέα Ολιστική Θεραπευτική Μέθοδο 9 Διαστάσεων που αναπτύχθηκε από τη «Dr Angel» Δρ Αγγελική Κοσκερίδου βασιζόμενη σε σύνθεση αρχαιοελληνικών και σύγχρονων θεραπευτικών τεχνικών. Η διαμόρφωση της νέας θεραπευτικής προσέγγισης έχει επιρροές από τη Φυσικοπαθητική Ιατρική, τη Θετική Ψυχοθεραπεία, τη Ψυχολογία Υγείας, τη Συνθετική Ψυχοθεραπεία, τη Κλινική Ύπνωση, τη Βοτανοθεραπεία, τη Διατροφολογία, την Αριθμολογία, τη Yoga και το Reiki. H συνθετική ολιστική θεραπεία βασίζεται σε στατιστικά σημαντικές επιστημονικές μελέτες.

 

Ονομάζεται ΟΛΟΝ διότι αγγίζει θεραπευτικά όλα τα επίπεδα του ανθρώπου. Συγκεκριμένα η προσέγγιση επηρεάζει θετικά τη βιολογία, ψυχολογία, περιβάλλον, κοινωνική υπόσταση, πνεύμα, ενέργεια, το σώμα, τη γενική φυσική κατάσταση του ανθρώπου, μεμονωμένα και συνδυαστικά ταυτόχρονα. Ως εκ τούτου η ΟΛΟΝ Iasis™ εξελίσσει το βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο με τη δυνατότητα θεραπείας που προσφέρει σε κάθε μέρος του ανθρώπινου είναι.

 

Η Dr Angel θα χαρεί να σας προσφέρει αυτή την επαναστατική ολιστική θεραπεία σε ομαδικά σεμινάρια ώστε να λάβετε την ΟΛΟΝ Iasis™ θεραπευτική προσέγγιση, να βελτιωθείτε σε όλα τις 9 διαστάσεις τις ύπαρξής σας, να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας σε όλα τα επίπεδα και να καταφέρετε να πετύχετε τους στόχους σας σε όλους τομείς της ζωής σας.

 

Οι 9 διαστάσεις που επηρεάζει η προσέγγιση είναι:
1. Ψυχολογία
2. Βιολογία
3. Κοινωνικοί παράγοντες
4. Ιδιοσυγκρασία
5. Πνευματικότητα
6. Καρμικά πεδία
7. Ατομική Φιλοσοφία
8. Ενεργειακά πεδία
9. Φυσική κατάσταση (Επαφή με Φύση)

 

Το σεμινάριο βασίζεται σε 9 βασικά επίπεδα για όλους και κάποια επίπεδα ακόμα για όσους θέλουν να εμβαθύνουν περισσότερο, όσες και οι 9 διαστάσεις που παρεμβαίνει η προσέγγιση. Ξεκινώντας με τις βασικές καθημερινές πτυχές της ζωής στο 1ο σεμινάριο το οποίο επικεντρώνεται στην προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία του ατόμου θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα εμπόδια και να τα υπερπηδάμε ώστε να πετύχουμε τους βασικούς μας στόχους.

 

Βασικοί στόχοι 1ου σεμιναρίου είναι:

 • Ανάπτυξη & βαθύτερη κατανόηση της προσέγγισης (ανάλυση όλων των 9 διαστάσεων με παραδείγματα)
  • Αυτογνωσία & Προσωπική ανάπτυξη
  • Προσωπική, οικογενειακή, επαγγελματική & οικονομική επιτυχία
  • Τρόπος σκέψης & προθέσεις
  • Θετική Ολιστική Ψυχολογία
  • Στόχοι & Επιτυχία
  • Θεωρία & Πρακτική εφαρμογή
  • Θεραπευτικά εργαλεία
  • Βιωματικές ασκήσεις

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε στο +30 2105911119 ή μέσω email: olon.edu@gmail.com

https://fb.me/e/4qz2U1RPI

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 2 ημέρες στις 4-5/12/2021 & ώρες 11:00-16:00

Μέγιστος αριθμός ατόμων: 8-10 άτομα
Κόστος/σεμινάριο: 260€

 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω COVID19 οι θέσεις είναι περιορισμένες

 

Γραφει η,

Dr Κοσκερίδου Αγγελική (ProfDc, MSc, MBA, BSc (Hons), HND, ND)

ProfDc Psychotherapy, MSc Health Psychology, Naturopathic Doctor

AIU Dean & Director, Clinical Professor, Inventor, Holistic Therapist, ΟΛΟΝ™ Ίασης Founder

www.HolisticDoctor.gr

Insta: @Dr_AggelikiKoskeridou_Official

T.: +30 215 215 1990

 

Pin It

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!