Εκλογές 2023 | Επικίνδυνη η Αλλαγή για μια Κοινωνία Πολιτών με Ψυχολογική Κατάρρευση

Το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα διανύσαμε την περίοδο των εθνικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Η συμμετοχή σε αυτές παρατηρήθηκε αρκετά μειωμένη, περίπου στο 50%, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές χρονιές αλλά σίγουρα όλο αυτό δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Η ψυχολογική κατάσταση των πολιτών φαίνεται να έχει επηρεάσει αρκετά την απόφασή τους επιλέγοντας είτε να απέχουν από τη κάλπη, είτε να επιλέγουν παρατάξεις και ηγέτες που είναι ήδη εκλεγμένοι.

Αρχικά, αν υπήρχε δυνατότητα να υπάρξει επικοινωνία με κάθε πολίτη ξεχωριστά από αυτούς που επέλεξαν να απέχουν από τη κάλπη, τα αίτια της αποχής τους θα βασιζόντουσαν στη κούραση, την άγνοια, την απελπισία, την ανέχεια, την απογοήτευση και πιθανών την απέχθεια σε κάθε πρόσωπο που φέρει το τίτλο «πολιτικός». Μια εικόνα πιθανότατα διαστρεβλωμένη που διαμορφώθηκε σταδιακά λαμβάνοντας υπόψη προκαταλήψεις, κακές εμπειρίες, λάθος επιλογές και προσωπικά οφέλη που πιθανών δεν εξυπηρετήθηκαν. Η συζήτησή με το κάθε πολίτη ξεχωριστά δείχνει ότι υπάρχουν παράπονα και το αίσθημα της ικανοποίησης είναι μειωμένο, σε μερικές περιπτώσεις για κοινούς λόγους, σε άλλες περιπτώσεις για προσωπικούς λόγους που διαφέρουν μεταξύ των συνεντευξιαζόμενων. 

Όταν αυτοί οι ίδιοι πολίτες είχαν την επιλογή να απαντήσουν δίνοντας τους το δικαίωμα μέσω της κάλπης, επέλεξαν την αποχή, ή αλλιώς σιωπή. Η σιωπή είναι πάντα μία απάντηση αλλά μία επιτυχημένη σχέση βασίζεται στην επικοινωνία. Ο υγιής ενήλικας, εν ολίγης, που γνωρίζει τις ανάγκες του, τις διεκδικεί επικοινωνώντας και μεταφέροντας την επιθυμία του ανοιχτά προς το συνομιλητή του. Ο ενήλικας όμως που φέρει μία καθήλωση στη παιδική ηλικία πιθανότατα θα λειτουργήσει «ως παιδί» επιλέγοντας τη σιωπή ή θα «κρυφτεί» ώστε να αποφύγει το διαπληκτισμό, τη διαφωνία και όλη αυτή τη κούραση που θα επιφέρει αυτή η διαδικασία, σπαταλώντας ενέργεια που τελικά ωφελεί τον ίδιο το πολίτη. Όπως αναφέρεται και στη θεωρία της ψυχολογίας, πολλοί πελάτες επιλέγουν να διατηρούν ένα πρόβλημα για να μη βγουν από τη ζώνη ασφαλείας τους ακόμα και όταν αυτό το πρόβλημα είναι δυσάρεστο, ακόμα κι αν η ενέργεια που θα καταβάλλουν θα είναι σαφέστερα λιγότερη αθροιστικά από αυτή που θα καταβάλλουν προσπαθώντας να διατηρήσουν το πρόβλημα. Αυτή η μερίδα ονομάζεται αλλιώς «αποφευκτικοί».

Δεύτερον, υφίσταται η μερίδα των πολιτών που είναι περισσότερο ενεργοί αλλά ταυτόχρονα διατηρούν μία παθητική στάση. Θα ξοδέψουν ενέργεια για να φέρουν εις πέρας το καθήκον τους και να φτάσουν στη κάλπη, αλλά η επιλογή τους θα βασιστεί σε μη λειτουργικά κριτήρια. Οι περισσότεροι από αυτούς ψηφίζουν υποκινούμενοι από το υποσυνείδητο τους λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια και τη σιγουριά που δίνει ένα περιβάλλον οικείο που αισθάνονται εξοικειωμένοι. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί αυτή η συμπεριφορά να αναφερθεί στο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης». 

Οι δύο ομάδες μεταξύ τους σαφέστατα εμφανίζουν κοινά στοιχεία και καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Οι μεν επιλέγοντας την αποχή, ενισχύουν τελικά το αποτέλεσμα και δίνουν δύναμη στο πιο δυνατό. Αποφασίζουν δηλαδή σιωπηρά ότι θα είναι με τον πιο δυνατό. Στερούνται της προσωπικής του δύναμης και φωνής για να δώσουν δύναμη στο νικητή. Ενώ οι δε ενεργοί πολίτες, διεκδικούν το δικαίωμα τους στην επιλογή αλλά επιλέγουν τελικά και αυτοί το νικητή. Υπάρχει φυσικά και η μικρότερες ομάδες που επιλέγουν με σοφία και διάκριση, έχουν μελετήσει και κατανοήσει τους λόγους που ψηφίζουν, ενώ η ψήφος τους είναι συνειδητή. Υπάρχουν περιπτώσεις που αυτό συμβαίνει και στις παρατάξεις νικητών αλλά ο αριθμός είναι μικρότερος διότι από τη στιγμή που δεν είσαι ευχαριστημένος με μία παράταξη ή ομάδα ανθρώπων, σε ποια δεδομένα κριτήρια βασίζεσαι για να επιλέξεις να εκλέξεις εκ νέου το θύτη σου;

Τα αίτια για όλα τα παραπάνω πιθανότατα είναι ακόμα περισσότερα. Γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αλλά και σε όλο το κόσμο έχουν συγκλονίσει και κλονίσει τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Ξεκινώντας από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, συνεχίζοντας στο lock-down του Covid_19 τη στιγμή που άρχισαν να ανασάνουν και να ηρεμούν από τα μνημόνια, ήταν ίσως από τις πιο καίριες στιγμές. Έπειτα έρχονται οι θεομηνίες, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, οι σεισμοί και διάφορα άλλα προβλήματα και εκπλήξεις που καλούν τους πολίτες να ανταπεξέλθουν και να διαχειριστούν με κάθε μέσον, και χωρίς να γνωρίζουν το τρόπο, καταρρέουν. Καταρρέουν συναισθηματικά, καταρρέουν ψυχολογικά, καταρρέουν ηθικά και έρχονται οι εκλογές που καλούν για άλλη μία φορά τους πολίτες να λάβουν αποφάσεις. Αυτοί οι πολίτες που έχουν «χτυπηθεί» από παντού και βρίσκονται υπό κατάρρευση και συναισθηματικό burn-out, τι θα επιλέξουν τελικά; Αυτό που τη δεδομένη στιγμή έχουν ανάγκη περισσότερο από όλα, το γνωστό και το οικείο. Το γνωστό και το οικείο, όσα ηδη γνωρίζουν διότι οποιαδήποτε αλλαγή θα αποτελεί κίνδυνο για αυτούς. Ως επικίνδυνο λοιπόν μεταφράζεται οτιδήποτε νέο, οτιδήποτε ελπιδοφόρο, οτιδήποτε μπορεί να φέρει αλλαγή, ακόμα και να κάνει τη ζωή τους καλύτερη, πιο άνετη, πιο ασφαλή, πιο υγιή, πιο ήσυχη, πιο σίγουρη, πιο χαρούμενη. Οι πολίτες τελικά θα επιλέξουν την ασφάλεια της οικείας ανασφάλειας, από το «κινδυνεύσουν» με ασφάλεια για να γίνουν πραγματικά ασφαλείς!

Γράφει η,

 

Αγγελική Κοσκερίδου

ProfDc, N.D., MSc, MBA, BSc (Hons), HND

CEO ΟΛΟΝ Education & AIU College

Πρόεδρος ΠΕΣΕΙΨΥ ΜΚΟ «Θεραπεύω»

Ολιστική Θεραπεύτρια – Ψυχοθεραπεύτρια

Διδάκτωρ Ψυχοθεραπείας & Φυσικοπαθητικής

www.DrKoskeridou.com 

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

T. 2105911119 (εσωτ. 1)

ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΣΚΕΡΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Πολλές συζητήσεις και σχολιασμοί έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν σχετικά με το ήθος των πολιτικών και αν τελικά μπορεί να υπάρξει ηθική στη πολιτική. Θα αναπτύξω το θέμα ξεκινώντας από το ερώτημα «Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως ψηφίζετε στις εκλογές, με ποια κριτήρια;» αλλά θα μου απαντήσετε οι περισσότεροι ότι κρίνετε τις πράξεις των πολιτικών και αποφασίζετε προτού φτάσετε στην κάλπη. Ορθότερη όμως θα ήταν σαφέστατα η απάντηση που θα όριζε ότι ένας πολιτικός θα έπρεπε να κρίνεται από το γενικό του έργο που χαρακτηρίζει τη προσωπικότητά και το χαρακτήρα του, καταλήγοντας στο πολιτικό έργο που έχει ή σκοπεύει να πράξει.

Αν ένας πολιτικός δε σπούδασε, δεν εργάστηκε, δεν έφερε κάποιο έργο στη πρότερη ζωή του, πως θα φέρει έργο στη πολιτική; Αν ένας πολιτικός δεν ωφέλησε με κάθε τρόπο με όποιο τρόπο μπορούσε και επέλεξε κατά την προ της πολιτικής ζωής του το συνάνθρωπό του, πως θα ωφελήσει σήμερα ως πολιτικός; Αν ένας πολιτικός δεν ήταν ηθικός –και προσοχή στη λέξη ηθική, θα αναπτυχθεί παρακάτω- πως θα είναι ηθικός στη πολιτική; Αν ένας πολιτικός δεν έφερε έσοδα και δεν έχει εμπειρία ζωής, πως θα σας μιλήσει για τη ζωής σας και πως θα φέρει χρηματοδότηση και πόρους για να πετύχει τα όσα υπόσχεται;

Παρατηρείται ότι ο κόσμος ψηφίζει κάποιες φορές από ανασφάλεια, φοβούμενος να μη πέσει στα χειρότερα, το γνωστό Σύνδρομο της Στοκχόλμης, αλλά από ανασφάλεια δε βελτιώθηκε κανείς και κανένας δε πέτυχε, παρά μόνον βολεύτηκε σε μία ζωή που ποτέ δεν είναι χαρούμενος ή ευχαριστημένος. Σε μία ζωή που πάντα κάτι λείπει! Η σημαντικότητα λοιπόν της κάθε ψήφου είναι αξιοσημείωτη διότι αποκαλύπτει το τρόπο που ένας πολίτης επιλέγει να διοικηθεί, ακόμα και όταν επιλέγει μη συνειδητά. Είναι ευθύνη όλων μας και ευθύνη του κάθε πολίτη να αποφασίζει συνειδητά και να κατανοεί τι επιλέγει, διαφορετικά γίνεται συνένοχος στη διαφθορά και την ανηθικότητα. Ο κάθε πολίτης οφείλει να αφυπνιστεί, οφείλει να είναι παρόν σώμα και πνεύμα και να κατανοήσει πλήρως τη δύναμη της κάλπης αποφασίζοντας με σύνεση, ήθος, ακεραιότητα και αμεροληψία.

Όσον αφορά την έννοια της ηθικής, πολλές φορές συγχέεται με τον καθωσπρεπισμό. Ο καθωσπρεπισμός εμπεριέχει στοιχεία συγκάλυψης της αλήθειας κάποιες φορές και προσαρμογής σε ένα πλαίσιο κοινωνικά αποδεκτό από τους γενικούς τυπικούς κανόνες ενός κράτους ή μίας κοινωνίας, το γνωστόν «για τα μάτια του κόσμου», ενώ εσωτερικά μπορεί να επικρατεί η απόλυτη αναρχία και ανηθικότητα. Αντιθέτως, η ηθική εμπεριέχει στοιχεία γνησιότητας, αυθεντικότητας και μοναδικότητας σεβόμενη τις κοινωνικές νόρμες και τη διαφορετικότητα του καθενός ταυτόχρονα. Ο καθωσπρεπισμός εγκλωβίζει, η ηθική απελευθερώνει.

Ηθική λοιπόν στη πολιτική, ναι μπορεί να υπάρξει και ας με ονομάσουν κάποιοι ρομαντική. Το πιστεύω, όχι επειδή είμαι ρομαντική αλλά γιατί είμαι αληθινή και ζώντας με γνησιότητα πιστεύω σε ένα καλύτερο αύριο και σε μία ιδανική κοινωνία. Εξάλλου όλοι «εξ’ιδίων κρίνουμε» και θα προσθέσω ότι ίσως τελικά εξ’ ιδίων κρινόμαστε. Αν επιθυμούμε εν ολίγης να υπάρξει το ήθος στη πολιτική οφείλουμε να εργαστούμε «δια εαυτόν» και παράλληλα να αλλάξουμε το τρόπο που επιλέγουμε τους πολιτικούς μας, εν ολίγης να «μετανοήσουμε». Αν επιθυμούμε να υπάρξει ηθική στη πολιτική, οφείλουμε να επιλέγουμε ηθικούς ηγέτες.

Χαρακτηριστικά που χρειάζεται να ερευνήσουμε ώστε να ελέγξουμε τη καταλληλότητα και το βαθμό ηθικής του κάθε υποψηφίου για να επιλέξουμε σοφά τη ψήφο που θα ρίξουμε στη κάλπη:

Εκπαίδευση: Έχει λάβει εκπαίδευση και σε ποιους τομείς; Πως αξιοποίησε τις σπουδές του;

Εργασιακή Εμπειρία: Έχει εργαστεί προτού γίνει πολιτικός, εκτός πολιτικής; Έχει εμπειρία ζωής ώστε να έχει αναπτύξει αντίληψη των κοινωνικών αναγκών;

Ανθρωπιστικό Ενδιαφέρον: Έχει προηγούμενο ενδιαφέρον για τον άνθρωπο ή τα κοινά; Μέσα από την εργασία του από άλλους τομείς πως έχει συμβάλει ουσιαστικά στη κοινωνία, πολιτιστικά ή τον άνθρωπο;

Ηθικός ή Καθωσπρέπει: Χρειάζεται να παρατηρήσουμε τη γνησιότητά του, την αυθεντικότητα, την ελευθερία του λόγου του και τον αυθορμητισμό του υποψηφίου. Αν ισχύουν τα παραπάνω τότε πιθανότητα ο χαρακτήρας του εμπεριέχει υψηλότερο βάρος ηθικής και μεγαλύτερη διαφάνεια της προσωπικότητάς του, άρα πιθανότατα να λείπουν στοιχεία καθωσπρεπισμού και υποκρισίας. Όταν αναφέρομαι στην υποκρισία δεν αναφέρομαι στην υποκριτική αλλά στο ψεύδος, διότι ως γνωστόν στους χώρους του θεάτρου και της υποκριτικής, ο ηθοποιός δε παίζει θέατρο στη ζωή του, όπως αναφέρει ο Γουίλιαμ Χάζλιτ (1778-1830) «οι ηθοποιοί είναι οι μόνοι ειλικρινείς υποκριτές» και ο George Carlin (1936-2008) «αν ο κόσμος είναι μία θεατρική σκηνή, που ακριβώς κάθεται το κοινό;».

Εν κατακλείδι, αν ο υποψήφιος δεν περιέχει αυτά τα χαρακτηριστικά το ερώτημα είναι για ποιο λόγο τον ψηφίζετε; Σας έχει τάξει κάτι, έχετε κάνει κάποια άτυπη συμφωνία, πιστεύετε ότι θα αλλάξει, πιστεύετε ότι έχει «εμπειρία» ως πολιτικός; Αν ισχύει το τελευταίο, τι σημαίνει εμπειρία στη πολιτική; Εμπειρία για να «πουλήσει» κάποιος τον εαυτό του καλύτερα άρα να σας πει καλύτερα ψέματα ή εμπειρία ως προς την εργατικότητά του; Αν ισχύει το πρώτο, τότε υπεύθυνος για την ανηθικότητα της πολιτικής είναι ο κάθε πολίτης που ψηφίζει ένα πολιτικό που γνωρίζει ότι λέει ψέματα, ενώ αν ισχύει ότι έχετε κάποια άτυπη συμφωνία με το κάθε πολιτικό, τότε συμμετέχετε ενεργά στην διαφθορά της πολιτικής. Αν ένας πολιτικός είναι εργατικός τότε θα ήταν εργατικός πάντα και μπορείτε να μελετήσετε το παρελθόν του για να καταλάβετε ενώ αν ένας πολιτικός είναι ηθικός τότε μπορείτε να μελετήσετε το τρόπο που σας μιλάει αν εμπεριέχει γνησιότητα, θάρρος και αλήθεια ή αντίθετα ανήθικος αν κρύβει την αλήθεια και αποφεύγει το Φως με κάθε τρόπο είτε αμυντικά είτε αποφευκτικά. 

Αυτός είναι ο λόγος που μέχρι σήμερα δεν υποστήριξα πολιτικά κάποιο κόμμα, αλλά ταυτόχρονα αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να υποστηρίξω το «Χαλάνδρι στο Φως» διότι είδα επιτέλους ότι αυτά τα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει μία παράταξη, τα υποστηρίζει ενεργά ο Υπ. Δήμαρχος Χαλανδρίου Χάρης Ρώμας και θα ειμαι στο πλευρό του σε αυτές τις δημοτικές εκλογές ως Υπ. Δημοτική Σύμβουλος ώστε να φέρουμε επιτέλους το Φως στο Χαλάνδρι, ώστε να αρχίσει να διαφαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει η ηθική στη πολιτκή και η ουσιαστική αλλαγή σε ένα Δήμο.

 

Αγγελική Κοσκερίδου

Υπ. Δημοτική Σύμβουλος

Χαλάνδρι στο Φως

 

Διδάκτωρ Ψυχοθεραπείας & Φυσικοπαθητικής

Διευθύντρια AIU College – Ολιστική Θεραπεύτρια

www.DrKoskeridou.com

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ iTherapeuw - BesTherapists


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


Ο ιστότοπος DrAngel.gr σε συνεργασία με τη «Πανελλήνια Ένωση Συμπληρωματικής Εναλλακτικής Ιατρικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης ΠΕΣΕΙΨΥ» ΜΚΟ Θεραπεύω προκηρύσσει τον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό iTherapeuw για να βραβευθούν και αναδειχθούν οι καλύτεροι θεραπευτές BesTherapists για το έτος 2021.ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι εργάζονται στους τομείς εναλλακτικής θεραπείας, ολιστικής ιατρικής, ευεξίας, συμβουλευτικής/ψυχοθεραπείας, γιόγκα, ενεργειακές θεραπείες και τα συναφή, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, αρκεί να έχουν δυνατότητα να προσφέρουν συνεδρίες στην ελληνική γλώσσα και να κατέχουν το λιγότερο ένα certification για την ειδικότητα που δηλώνουν συμμετοχή.

2) Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλλει αίτηση σε όσες ειδικότητες επιθυμεί.

3) Θα απονεμηθούν τρία (7) βραβεία και τρεις (7) έπαινοι. Τα βραβεία συνοδεύονται από τα ακόλουθα χρηματικά έπαθλα:

1ο Βραβείο : 400 ευρώ + Ετήσια Συνδρομή Χρυσού Μέλους ΜΚΟ Θεραπεύω έως 300€ + Πιστοποιητικό + χρήση golgen logo badge για τα social media
2ο Βραβείο : 200 ευρώ + Ετήσια Συνδρομή Ασημένιου Μέλους ΜΚΟ Θεραπεύω έως 200€ + Πιστοποιητικό + χρήση silver logo badge για τα social media
3ο Βραβείο : 100 ευρώ + Ετήσια Συνδρομή Μέλους ΜΚΟ Θεραπεύω έως 100€ + Πιστοποιητικό + χρήση logo badge για τα social media
4ο Βραβείο: Ετήσια Συνδρομή Μέλους ΜΚΟ Θεραπεύω έως 100€ + Πιστοποιητικό + χρήση logo badge για τα social media
5ο Βραβείο: Ετήσια Συνδρομή Μέλους ΜΚΟ Θεραπεύω έως 50€ + Πιστοποιητικό + χρήση logo badge για τα social media
6ο Βραβείο: Ετήσια Συνδρομή Μέλους ΜΚΟ Θεραπεύω έως 50€ + Πιστοποιητικό + χρήση logo badge για τα social media

Οι επτά έπαινοι συνοδεύονται από την απονομή Πιστοποιητικού και τη χρήση logo badge για τα social media.

-Οι έξι (3) πρώτοι διακριθέντες, εκτός των επάθλων, θα λάβουν υποτροφία 50% για εκπαίδευση έως 2 έτη σε πρόγραμμα της επιλογής τους από τη σχολή ΟΛΟΝ Education και δωρεάν συνδρομή για 1 μήνα σε 1 από τα βιωματικά προγράμματα αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης της:

Κοσκερίδου Αγγελικής, η Τέχνη της Ευτυχίας

-Ενώ όλοι οι υπόλοιποι 11 διακριθέντες θα λάβουν υποτροφία 50% για ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επιλογής τους και 20% σε ετήσια συνδρομή για τα βιωματικά προγράμματα της Κοσκερίδου Αγγελικής, η Τέχνη της Ευτυχίας.

4) Ως τελευταία προθεσμία αποστολής αιτήσεων των συμμετοχών, ορίζεται η 10η Ιανουαρίου 2021. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα DrAngel.gr καθώς και στην επίσημη σελίδα της @Dr_AggelikiKoskeridou_Official στο Instagram την άνοιξη του 2022.

5) Σε περιπτώσεις ισοψηφίας, μοιράζονται ισομερώς τα βραβεία, τα χρηματικά έπαθλα καθώς και οι έπαινοι.

6) Κάθε συμμετέχων καλείται να πληρώσει το συμβολικό ποσό των είκοσι (20) ευρώ για κάθε ειδικότητα που δηλώνει συμμετοχή στον διαγωνισμό. Το ποσό αυτό είναι μη επιστρέψιμο και χρησιμοποιείται για την κάλυψη των εξόδων του διαγωνισμού και την υποστήριξη της ΜΚΟ Θεραπεύω (χρηματικά βραβεία, έξοδα για διαδικασία διαγωνισμού).

7) ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες επωφελούνται με έκπτωση 20% στις ετήσιες συνδρομές της ΜΚΟ Θεραπεύω και σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ ισχύει 10% σε όλα τα βιωματικά προγράμματα της Κοσκερίδου Αγγελικής και της ΟΛΟΝ Education.


8) Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 3 μέλη η ταυτότητα των οποίων θα παραμείνει μυστική, μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η απονομή των διακρίσεων εναπόκειται στην απόλυτη αρμοδιότητα αυτής.

9) Συμμετοχές οι οποίες δεν πληρούν τους παραπάνω όρους, θα θεωρηθούν άκυρες.


ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στείλτε μας με ένα e-mail με θέμα «για τον διαγωνισμό iTherapeuw», στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το πλήρες βιογραφικό σας, την ειδικότητα ή τις ειδικότητες που αιτείσθε και τις αντίστοιχες βεβαιώσεις/πιστοποιητικά ή πτυχία στο αντικείμενο που αιτείσθε. Οπότε για την αίτηση επισυνάπτετε στο παραπάνω email:
1. Πλήρες βιογραφικό και προσωπικά στοιχεία (Όνομα, Επώνυμο, Τηλέφωνο, email, ειδικότητα/ες, περιοχή διαμονής δραστηριοποίησης, website)
2. Πιστοποιητικά/Πτυχία ειδικότητας/ων
3. Καταθετήριο για κάθε ειδικότητα που αιτείσθε

Καταθέστε το ποσό των 20 ευρώ με την σημείωση «για τον διαγωνισμό (και το ονοματεπώνυμό σας) + ειδικότητα» (στην τράπεζα, ή από ΑΤΜ, ή μέσω e-Banking). Κάθε ειδικότητα/συμμετοχή απαιτεί διαφορετικό καταθετήριο

Στοιχεία λογαριασμού:

IBAN : GR8702602000000430121368841

Δικαιούχος : Κοσκερίδου Αγγελική

Τράπεζα EUROBANK

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Σε περίπτωση που εντός του ενός μηνός των δηλώσεων συμμετοχής δεν έχει καλυφθεί ο αριθμός των τριακοσίων (300) συμμετεχόντων, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα των επάθλων, ο διαγωνισμός θα παραταθεί έως 11/4/2022 και η νέα συμμετοχή για κάθε νέα αίτηση από τις 11/1/2022 θα ορισθεί στα 60€.

Εάν και μετά την παράταση, ο αριθμός των τριακοσίων συμμετεχόντων δεν συμπληρωθεί, ο διαγωνισμός δεν ακυρώνεται και όλα τα έπαθλα θα καλυφθούν κανονικά με χρηματική συνεισφορά των διοργανωτών!

Για οποιαδήποτε απορία, παρακαλούμε στείλτε μας μήνυμα στη σελίδα μας στο Instagram, (ή e-mail) όπου ένας από τους συντάκτες μας θα σας απαντήσει το συντομότερο.

Διαφορετικά, στο 2105911119 με την διοργανώτρια του διαγωνισμού και διαχειρίστρια της σελίδας, κ. Κοσκερίδου Αγγελική.

Superfoods Festival - Το πιο in φεστιβάλ της Αθήνας είναι γεγονός


Το πιο δυνατό φεστιβάλ της Πόλης είναι γεγονός!!

Ένας νέος θεσμός θρεπτικής αξίας έρχεται δυναμικά για να παρουσιάσει ένα απολαυστικό πενθήμερο γεμάτο με τους πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς Super Τροφίμων και Ποτών!

Την Τετάρτη 6 έως και την Κυριακή 10 Απριλίου του 2022, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου το SuperFoods Festival θα ανοίξει τις πόρτες του, με ελεύθερη είσοδο για όλους!

Το πιο κεντρικό και όμορφο σημείο της Αθήνας θα γίνει το σημείο συνάντησης 100 παραγωγών και επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα με σκοπό να σας παρουσιάσουν όλο τον πλούτο της υγιεινής διατροφής καθώς και μια μεγάλη γκάμα Super προϊόντων κυρίως βιολογικών συνδυασμένα με superfoods και με πολλά ιδιαίτερα συστατικά!

Όσοι επισκεφτείτε το SuperFoods Festival θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε προϊόντα από τους ίδιους τους παραγωγούς και να ρωτήσετε για τις Super ιδιότητες τους!

Σας περιμένουμε για έναν περίπατο γεμάτο ενέργεια και γεύση! 
6 με 10 Απριλίου του 2022

στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου
Μη λείψει κανείς!


www.superfoodsfestival.gr
Εκδήλωση Facebook: SuperFoods Festival
Instagram: SuperFoodFestival

Πως θα ηταν ο κοσμος ΑΝ – Παγκοσμιο Καλεσμα Υλοποιησης Θαυματων | Dr Αγγελικη ΚοσκεριδουΈχουμε αναρωτηθεί πολλές φορές πως θα ήταν ο κοσμος ΑΝ μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά συνήθως καταλήγει στο αστείο και τελικά γίνεται απλά άλλη μία συζήτηση για να είχαμε να λέγαμε. Σήμερα λοιπόν θα αναφερθώ πολύ σοβαρά στο πως θα ήταν ο κοσμος ΑΝ, με σκοπό απλά να αναρωτηθείτε λίγο βαθύτερα, χαμογελώντας και όχι γελώντας.

Τι θα γινόταν λοιπόν αν οι αν-θρωποι κοιτούσαν πρώτα τον εαυτό τους και αυτό ξεκινούσες να το κάνεις πρώτα εσύ που διαβάζεις αυτό το αρθρο; Τι θα γινόταν αν τολμούσες να παρατηρήσεις τον εαυτό σου και να δεις καθαρά πόσες φορές έκρινες το διπλανό σου, ζήλεψες λιγάκι τις επιτυχίες του, υποβίβασες τα προσωπικά του επιτεύγματα με μία ατάκα του τύπου «Εντάξει, αυτός έχει γνωστούς εκεί και μπήκε στη θέση». Πόσες φορές αντί να δεις εσύ πως ζεις στη καθημερινότητά σου, ασχολήθηκες με το τι κάνει ο διπλανός σου;

Δε πειράζει που επέτρεψες να συμβεί αυτό δε γνώριζες, τώρα όμως που γνωρίζεις τι θα κάνεις για αυτό;

Τι θα γινόταν αν οι αν-θρωποι αποφάσιζαν ξαφνικά να γίνουν Ανθρωποι και όχι ΑΝθρωποι. Σταματούσαν πια να ζουν με υποθέσεις και ξεκινούσαν να εφαρμόζουν όλα αυτά τα όμορφα πραγματα που έχουν στο μυαλό τους; Τι θα γινόταν αν αναλάμβαναν τις ευθύνες των επιλογών τους και ας γνώριζαν ότι αυτές είναι λάθος. Αποφάσιζαν να ζουν με επίγνωση και συνειδητοποιημένα σε κάθε τους κίνηση; Κούραση;

Τι θα γινόταν αν αποφάσιζαν να κουραστούν τελικά για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, αντί να κάθονται και να κοιτάζουν τους άλλους να τα πραγματοποιούν. Τι θα γινόταν αν σας έλεγα ότι όσα ονειρεύεστε μπορούν να συμβούν στο εδώ και τώρα; Τι θα γινόταν αν καταλαβαίνατε ότι σοβαρολογώ; Άραγε θα ξεκινούσατε να κάνετε κάτι για αυτό ή θα λέγατε τι μας γράφει πάλι αυτή η θεραπεύτρια για να μειώσετε την αξία και την δύναμη αυτού ακριβώς που σας λέω.

Πόσα συναισθήματα θα σας κατέκλυζαν αν κοιτούσατε στο καθρέπτη και λέγατε στον εαυτό σας ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Τολμάτε να το δοκιμάσετε;

Τι θα γινόταν ΑΝ τελικά αποφασίζατε να βγείτε από το safe zone σας και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να κάνει λάθος, να έχει συναισθήματα, να φοβηθεί αλλά να τολμήσει, να ρισκάρει και αν πέσει έξω να βιώσει τις επιπτώσεις (χωρίς να ρίξει το φταίξιμο στο διπλανό του), να μάθει και να ξαναπροσπαθήσει και αν πετύχει να βιώσει τη χαρά, να αγαπήσει, να ερωτευτεί, το κάθε τι, τον άνθρωπο δίπλα του, έναν άλλο άνθρωπο, τη δουλειά του, τη ζωή του τα πάντα. Τι θα γινόταν αν στις 1/11/2021 στις 11:11 ξεκινούσαμε όλοι μαζί να υλοποιούμε αυτό το όνειρο. Τι θα γινόταν αν το τολμούσαμε και τελικά πετύχαινε;

Όποιος τολμάει να συμμετάσχει στο παγκόσμιο κάλεσμα με χαρά σας κοινοποιώ τις οδηγίες συμμετοχής, ουσιαστικά οδηγία συμμετοχής. Το μόνο που περιλαμβάνει αυτή η οδηγία είναι να παίξετε θέατρο. Φανταστείτε ότι το κοινό σας είναι όλος ο περίγυρός σας, όλοι ακόμα και οι άγνωστοι. Δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω από το να μπείτε στο ρόλο σας, όχι να γίνεται ο ρόλος σας. Είναι εντάξει δηλαδή αν αυτό το αισθάνεστε ξένο. Δε χρειάζεται να γίνεται ένα με αυτό, είναι αρκετό απλά να παίξετε θέατρο όπως θα ανεβαίνατε σε μία σκηνή και θέλετε να πείσετε το κοινό σας για το ρόλο σας. Αν σας ρωτήσει κάποιος συμμετέχεις σε αυτό το κάλεσμα; Θα πείτε κατά λέξη «Είμαι εγώ και είναι εντάξει να είμαι Εγώ. Είμαι όσα θέλω να είμαι».  Δε θα αναφερθείτε σε αυτό ώστε να μη βγείτε από το ρόλο σας.

Σκοπός:

Να συμβάλλουμε όλοι μαζί στο να γίνει ο κόσμος καλύτερος μέσω της βελτίωσης του εαυτού μας!

Κανόνες:

  • Βασικότερος κανόνας να θυμάστε ότι έχετε όλα αυτά που θέλετε να έχετε. Τα έχετε ήδη (αυτός είναι ο ρόλος).Υγεία, Αφθονία, Αρμονία, Αγάπη, Γαλήνη, Οικονομική Αφθονία & Επαγγελματική αποκατάσταση και ότι θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αρκεί η πρόθεση να είναι γενική και όχι ειδική. Παράδειγμα αν ζητήσετε να κερδίσετε το λαχείο που ακούω συνήθως μπορεί να το κερδίσετε αλλά ταυτόχρονα να συμβεί κάτι και να τα χάσετε όλα γιατί δεν ήταν στο δρόμο σας να έρθουν τόσα χρήματα. Ενώ αν πείτε οικονομική αφθονία θα έρθουν τα χρήματα που χρειάζεστε. Εμπιστευτείτε το σύμπαν και τον εσωτερικό εαυτό σας. Αν χρειαστείτε βοήθεια για αυτό βρείτε μας στα στοιχεία παρακάτω για υποστήριξη.
  • Ξεκινάτε τη κάθε μέρα σας με θετική πρόθεση λέγοντας στον εσωτερικό εαυτό σας όταν ξυπνάτε το πρωί τη δήλωση «Είμαι ευγνώμων για όλα τα αγαθά και τις ποιότητες που μου χαρίζεις απλόχερα καθημερινά και για όλες τις δεξιότητες και τα εργαλεία που έχω διαθέσιμα για να υλοποιώ τα όνειρά μου. Έχω ότι χρειάζομαι»
  • Επίσης 3 φορές τη μέρα Πρωί-Μεσημέρι-Βράδυ πριν το φαγητό αναφέρετε τη δήλωση και προσθέτετε ότι θέλετε όπως στον 1ον κανόνα «Είμαι ευγνώμων για την Ψυχική & Σωματική μου Υγεία, Ευεξία, Γαλήνη, Αρμονία, Αγάπη, την Οικονομική και Επαγγελματική μου αποκατάσταση, τους ανθρώπους που συγχρονιζόμαστε και υπάρχει αλληλοκατανόηση και για όλα τα υλικά και άυλα αγαθά που λαμβάνω απλόχερα καθημερινά»
  • Ξεκινάτε τη μέρα σας κανονικά όπως συνήθως με τη διαφορά ότι έχετε φορέσει το ρόλο σας που περιλαμβάνει τις εξής συμπεριφορές:
  • Θετική προδιάθεση και συμπεριφέρομαι σα να έχω όλα όσα χρειάζομαι, φίλους, οικονομική άνεση, αφθονία, υγεία, αγάπη, ιδανικό σύντροφο και ότι άλλο ιδανικά θα ήθελα να εχω (κι ας μη το έχω…δεν ασχολούμαστε καθόλου με αυτή τη σκέψη, είπαμε έχω ότι θέλω, αυτός είναι ο ρόλος).
  • Επίσης συμπεριφέρομαι στους γύρω μου σαν να μου συμπεριφερόντουσαν όπως θα ήθελα ακόμα και αν δε το κάνουν. Συμπεριφέρεσαι λοιπόν, σαν να σου φέρονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είσαι ευγνώμων με αυτό. Επαναλαμβάνεις από μέσα σου κάθε φορά τη δήλωση «Σε ευχαριστώ που με εκτιμάς ως άνθρωπος και μου το δείχνεις έμπρακτα με τη 1η ευκαιρία» Μπορείτε να το πείτε και δυνατά αν θέλετε αρκεί να το εννοείται (όχι ειρωνικά).
  • Όταν συμβαίνει κάτι αρνητικό γύρω μου ή σε μένα στρέφω τη προσοχή μου στον εαυτό μου ρωτώντας τον με τη δήλωση «Γιατί επιτρέπω να μου συμβαίνει αυτό; Δε το χρειάζομαι άλλο αυτό επιτρέπεται να αποχωρήσει αυτή η αρνητική ενέργεια»
  • Κάθε δήλωση χρειάζεται να λέγεται 3 φορές
  • Επίσης ακόμα ένα μικρό tips που θα βοηθήσει στην υλοποίηση είναι να σκέφτεστε τι θα θέλατε και μετά να αναρωτιέστε γιατί το θέλετε αυτό το συγκεκριμένο που σκεφτήκατε; Αν παράδειγμα περιέχει αρνητική ενέργεια, δόλο ή σκοπεύει στο να βλάψει τον διπλανό με οποιονδήποτε τρόπο τότε αυτή η δήλωση δε θα λειτουργήσει. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να επιστραφεί πίσω σε εσάς αυτή η προθεση. Να θυμάστε ότι όσα ζητάμε γυρνάνε πίσω σε εμας οπότε προσοχή τι ζητάμε και πως το ζητάμε. Το σύμπαν είναι ένας καθρέπτης και χρειαζεται να δουλέψουμε καλά με τον εαυτό μας για να χρησιμοποιήσουμε με επιτυχία την Υλοποίηση Θαυματων η οποία είναι ενεργοποιημένη μόνο με θετική πρόθεση, αποσκοπεί στο κοινό καλό και  μπορεί να επιφέρει μόνο ευεργετικά για τον άνθρωπο και τη κοινωνία αποτελέσματα.

Η παγκόσμια έναρξη Υλοποίησης Θαυμάτων ορίζεται στις 11:11 (ώρα Ελλάδος) στις 1/11/2021 και λήγει στις  11/11/2021 την ίδια ώρα.  Επαναλαμβάνεται κάθε έτος με εναρκτήριο έτος το φετινό.

Δεν απαιτείτε να με ενημερώσετε ότι έχετε συμμετάσχει αλλά αν επιθυμείτε να μπείτε στη παγκόσμια ομάδα Υλοποίηση Θαυμάτων για απορίες, σχόλια και υποστήριξη στο ρόλο σας τότε γίνετε μέλη εδώ: https://www.facebook.com/groups/299189061787178/

Akshara Devyani είναι το Σανσκριτικό όνομα της ProfDc Dr Κοσκερίδου Αγγελική ή αλλιώς Dr Angel, που σχετίζεται με την θεότητα Saraswati και σημαίνει το θεϊκό όχημα που σε οδηγεί στην Αιωνιότητα. Ένας από τους δρόμους της Akshara Devyani λοιπόν είναι η μεταφορά (Αριθμός 5) των «επιβατών» στην θεϊκότητα/αιωνιότητα (Αριθμός 8). Η Ολιστική θεραπεία 9 διαστάσεων ΟΛΟΝ Ίασις περιλαμβάνει την ενεργειακή εξισορρόπηση και ανάταση για την μετάβαση μας σε έναν ανώτερο καλύτερο κόσμο!

Καλή Υλοποίηση Θαυμάτων σε όλους!

 

Ευχαριστώ!

 

Akshara Devyani

 

Γραφει η,

Dr Κοσκερίδου Αγγελική (ProfDc, MSc, MBA, BSc (Hons), HND, ND)

ProfDc Psychotherapy, MSc Health Psychology, Naturopathic Doctor

AIU Dean & Director, Clinical Professor, Inventor, Holistic Therapist, ΟΛΟΝ™ Ίασης Founder

www.HolisticDoctor.gr

Insta: @Dr_AggelikiKoskeridou_Official

T.: +30 215 215 1990

Αναζήτηση άρθρων

Επικοινωνία

Παλαιών Πατρών Γερμανού 10, 122 41, Αιγάλεω

all4therapy@gmail.com

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε τα νέα μας.

Σε όλους αρέσει να παίζουν στο ninecasino. Το χρειάζεσαι κι εσύ.
Only news about Avet Mirakyan insightgroup. Only better.

Εγγραφή

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!