Μπάρες λεμονιού – ένα αρωματικό κι δροσιστικό γλυκό

Μπάρες λεμονιού – ένα αρωματικό κι δροσιστικό γλυκό

Οι μέρες απαιτούν φαντασία, γεύση, νοστιμιά!

Σίγουρα χρειάζεται μέτρο και προσοχή σ’ αυτά που καταναλώνουμε, αφού ασκούμαστε πολύ λιγότερο από ότι συνήθως και η ζυγαριά δε συγχωρεί τα λάθη μας! Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να βρούμε μία ισορροπία σ’ αυτά που πρέπει να προσλαμβάνουμε καθημερινά και σ’ αυτά που θέλουμε.

 

Εδώ θα σας προτείνουμε μία συνταγή κάπως βουτυρένια για ένα γλυκό χωρίς πολλά υλικά, εύκολο και δροσιστικό. Να θυμάστε ότι το βασικότερο είναι η ποσότητα που καταναλώνουμε. Φτιάξτε λοιπόν μία περιορισμένη ποσότητα του γλυκού και σερβίρετε ένα μικρό κομμάτι, για λιγότερες θερμίδες και λιγότερες τύψεις.

 

Ας δούμε λοιπόν τι χρειαζόμαστε για περίπου 10 μερίδες.

 

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

 

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

180γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια

80γρ. ζάχαρη καστανή

1 πρέζα αλάτι

2 αυγά

120ml φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κουτί ή 400γρ. περίπου ζαχαρούχο γάλα

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

 

ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

 

1. Παίρνουμε ένα μέτριο ταψάκι (διαμέτρου περίπου 25Χ18 εκ.) και λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνειά του. Πάνω στρώνουμε μία λαδόκολλα που θα καλύπτει όλη την επιφάνεια. Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα τρίβοντας στα χέρια μας τα μεγάλα κομμάτια βούτυρου.

3. Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και πιέζουμε καλά με την παλάμη, φτιάχνοντας μία ομοιόμορφη βάση. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι το μείγμα να σταθεροποιηθεί και πάρει λίγο χρώμα. Χρειάζεται περίπου 20-25 λεπτά.

4. Στο μεταξύ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά, τον χυμό λεμονιού και το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

5. Όταν η βάση μας έχει πάρει το επιθυμητό χρώμα τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και ρίχνουμε επάνω της την κρέμα λεμονιού. Την απλώνουμε καλά στο ταψί και το βάζουμε πάλι στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Όταν πάρει χρώμα το γλυκό μας είναι έτοιμο.

6. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και μετά το βγάζουμε από τις γωνίες της λαδόκολλας που προεξέχουν. Το κόβουμε σε μικρές μπάρες, τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τις σερβίρετε.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!