ΠΕΝΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΤΥΛ

Πέντε συμβουλές για να βρεις το δικό σου στυλ

Είτε ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που ασχολούνται σοβαρά με τη μόδα στην καθημερινότητά τους, είτε λιγότερο σοβαρά, κάθε πρωί θα προβληματιστείς τι ρούχα να φορέσεις.

Ιδιαίτερα εάν δουλεύεις σε εργασιακούς χώρους όπου το ντύσιμο έχει μία παραπάνω σημασία, τότε σίγουρα το θέμα θα σε απασχολήσει αρκετά λεπτά παραπάνω.

Εδώ θα σου δώσουμε πέντε βασικές συμβουλές, ώστε το πρόβλημα αυτό να γίνει ένα ενδιαφέρον παιχνιδάκι, που θα αναδεικνύει μάλιστα τα σωματικά και προσωπικά σου προσόντα.

Εντόπισε λοιπόν το στυλ σου και τότε τα πράγματα θα γίνουν ευκολότερα, ενώ το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει.

  • Βρες αυτό που ταιριάζει στους χρωματικούς σου τόνους

Είναι οπωσδήποτε βασικό να γνωρίζεις ποια χρώματα σου πηγαίνουν περισσότερο και ποια λιγότερο. Εάν, για παράδειγμα, διαθέτεις θερμούς σωματικούς τόνους, έχεις δηλαδή δέρμα που μαυρίζει εύκολα, και σκούρα ξανθά ή ανοιχτά καστανά μαλλιά, τότε σου πηγαίνουν οι αποχρώσεις του κίτρινου. Το χρώμα των μαλλιών και των ματιών σου επίσης μπορεί να σε βοηθήσει να προσανατολιστείς σωστά στα χρώματα που σου ταιριάζουν.  

 

  • Δεν ταιριάζουν όλα τα ρούχα σε όλους τους σωματότυπους

Σίγουρα έχουμε προσέξει γυναίκες που μπορεί να μην διαθέτουν και τις καλύτερες αναλογίες, εντυπωσιάζουν ωστόσο με το στυλ τους. Αυτό συμβαίνει γιατί γνωρίζουν τι είναι αυτό που τους ταιριάζει, επιλέγοντας έτσι ρούχα που αναδεικνύουν τα προσόντα τους. Πώς το ανακαλύπτουμε όμως αυτό;

Αν και κάθε σώμα είναι μοναδικό, ωστόσο υπάρχουν κάποια στάνταρ στα οποία στηρίζονται κάποιοι βασικοί σωματότυποι, και σχετίζονται κυρίως με τις αναλογίες σε ώμους – μέση – περιφέρεια.  Εδώ θα ασχοληθούμε με τους τρεις από αυτούς.

Εάν διαθέτεις αναλογικά με το σώμα σου, φαρδύτερη μέση (σωματότυπος ‘μήλο’), τότε φόρεσε ρούχα που δε θα τραβάνε το βλέμμα σ’ αυτό το σημείο του κορμιού σου. Επέλεξε μπλούζες με λαιμό V και απέφυγε τις ογκώδεις μπλούζες ή αυτές που διαγράφουν. Προτίμησε τα παντελόνια καμπάνα ή boot cut.

Σε περίπτωση που έχεις φαρδύτερη περιφέρεια (τύπου ‘αχλάδι’), τόνισε τους ώμους σου. Απέφυγε τα στενά παντελόνια και τις pencil φούστες, φόρεσε σκούρα χρώματα από τη μέση και κάτω, ενώ για πάνω προτίμησε ανοιχτές αποχρώσεις.

Υπάρχουν πάλι οι σωματότυποι που δεν διαθέτουν ιδιαίτερες καμπύλες (ορθογώνιο σώμα). Η ζώνη στο στενότερο σημείο της μέσης σου είναι ένας τρόπος να δημιουργήσεις. Μεσάτα σακάκια, μπλούζες και φορέματα επίσης θα βοηθήσουν δίνοντας στο σώμα την όψη του σώματος κλεψύδρα.

  

  • Εάν σου ‘στρώνει’ σωστά, αγόρασε περισσότερα από ένα

Ο συλλογισμός είναι απλός, και θα λέγαμε καλύτερα ότι αφορά κυρίως παντελόνια ή μπλούζες, κι όχι σακάκια ή οτιδήποτε άλλο βρίσκεται συνήθως πιο ‘τσιμπημένο’ στην τιμή. Δοκιμάζεις λοιπόν ένα παντελόνι που σου κάνει εξαιρετικά; Νομίζεις μάλιστα ότι θα σε βγάλει κι από τη δύσκολη θέση του ‘τι να βάζω κάθε μέρα’; Τότε στερήσου κάτι άλλο αν χρειάζεται, κι αγόρασε δύο από αυτά τα παντελόνια. Αν μπορείς να τα πάρεις μάλιστα και σε διαφορετικά χρώματα, τότε ακόμα καλύτερα.

  • Μην ακολουθείς τα trends συλλήβδην

Φυσικά δεν είναι ούτε λάθος ούτε κακό να παρακολουθείς τις τάσεις της μόδας. Μη βιάζεσαι όμως να τις αφομοιώσεις. Αφενός, ότι είναι της μόδας δεν μας ταιριάζει απαραίτητα, αφετέρου, συνήθως χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να ‘χωνευτεί’ μία τάση. Συνεπώς, είναι καλό να φιλτράρουμε αυτά που παίζουν στα πρωτοσέλιδα ή λανσάρουν στα τηλεοπτικά πάνελ , και να διαλέγουμε αυτά που μας εξυπηρετούν.

  • Οργάνωσε την ντουλάπα σου.

Μπες στην διαδικασία να οργανώσεις την ντουλάπα σου και κάνε ένα αυστηρό ξεκαθάρισμα. Ξαναδές τι σου κάνει ή όχι, με βάσει μάλιστα αυτά που γράψαμε παραπάνω για τον σωματότυπο, τα χρώματα και τα ρούχα που σε εξυπηρετούν. Εξέτασε εάν σου λείπει κάτι και δαπάνησε στοχευμένα τα χρήματά σου. Ποτέ δεν ξέρεις, στην ντουλάπα σου ίσως ανακαλύψεις ρούχα που είχες ξεχάσει ότι υπάρχουν, πράγμα που θα σε γλιτώσει εν τέλει κι από κάποια έξοδα.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!