ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗ ΓΛΟΥΤΕΝΗ;

Δυσανεξία στη γλουτένη;

Δοκιμάστε μία ιδιαίτερη σαλάτα με γλυκόξινο dressing, χωρίς γλουτένη.

Είτε υποφέρετε από δυσανεξία στη γλουτένη ή στη λακτόζη, είτε για ιατρικούς λόγους που σχετίζονται με το γαστρεντερολογικό σύστημα, το ανοσοποιητικό, το νευρολογικό κ.ά., είστε αναγκασμένοι να ακολουθείτε ειδική διατροφή, η στήλη αυτή σας προτείνει προϊόντα ή συνταγές που σας καλύπτουν τις ανάγκες.

Ιδιαίτερα για την περίοδο της νηστείας οι συμβουλές για ορισμένους, αποκτούν ιδιαίτερη αξία.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία σαλάτα με γλυκόξινο dressing χωρίς γλουτένη.

 

Υλικά

  • 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο
  • 1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι
  • 1 καρότο χοντροτριμμένο
  • 1 παντζάρι βρασμένο (κομμένο σε κύβους)
  • 1 ξυνόμηλο με τη φλούδα (κομμένο σε κύβους ή λεπτές φέτες)
  • 2 κ.σ σταφίδες
  • 2 κ.σ καρύδια
  • 1 ρόδι καθαρισμένο

Για το dressing

  • 1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
  • 1/4 φλ. ξύδι βαλσαμικο με μέλι
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Πρόκειται για σαλάτα που προσδίδει ενέργεια, κι εδώ τα λαχανικά μας τα καταναλώνουμε ωμά. Σε ένα μπολ λοιπόν βάζουμε τα κομμένα σε μικρές φουντίτσες μπρόκολο και κουνουπίδι.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, επεξεργασμένα όπως έχουμε αναφέρει παραπάνω.

Στο μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά για το dressing. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.

Αν έχουμε χρόνο, καλό είναι να αφήσουμε τη σαλάτα στο ψυγείο 2 ή 3 ώρες να μαριναριστεί.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!