ΜΙΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΑΡΟΥΣ, ΜΕ ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ, ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μία ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση βάρους, με όπλα την αποτοξίνωση, τη διατροφή και την ψυχολογία

Για την επιτυχία μίας δίαιτας, για τη διαχείριση του βάρους, πρέπει να ληφθούν πολλοί παράγοντες υπόψη από τον θεραπευτή. Εκτιμάται μάλιστα από τους ειδικούς ότι η ψυχολογική κατάσταση του θεραπευόμενου δεν είναι τίποτα λιγότερο από τη βάση για την υλοποίηση των στόχων που μπαίνουν. Εδώ όμως θα εξετάσουμε επιπλέον, το ρόλο της αποτοξίνωσης, σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή, για την επίτευξη των στόχων μας.

Από τη μεριά του θεραπευτή, το πρώτο βασικό βήμα είναι η λήψη ενός ολοκληρωμένου ιστορικού, στο οποίο θα στηριχτεί και η αντίστοιχη θεραπεία. Τονίζεται μάλιστα το γεγονός ότι πρόκειται για ξεχωριστό ‘μείγμα’ θεραπείας κάθε φορά, στηριζόμενο στην λογική της μοναδικότητας των αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων του κάθε ανθρώπου.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που πρέπει να λάβει υπόψη ένας θεραπευτής ώστε να συντάξει τη σωστή δίαιτα;

  1. Ο βαθμός τοξίνωσης του οργανισμού

  2. Το επίπεδο τοξίνωσης του οργανισμού

  3. Οι διατροφικές συνήθειες

  4. Η κατάσταση υγείας του ατόμου

  5. Η ψυχονοητική κατάστασή του

  6. Το βαθμός επιθυμίας για την υλοποίηση του στόχου

  7. Τα εμπόδια που επηρεάζουν το αποτέλεσμα

Ο θεραπευτής ζητά αρχικά από τον θεραπευόμενο να αναφέρει ξεκάθαρα τις ανάγκες του. Παράλληλα, η κατεύθυνση θα πρέπει να γίνεται με σύνεση, ηθική και επαγγελματισμό, ώστε να μπορεί ο θεραπευόμενος να πετύχει τους στόχους του μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχει αρχικά οριστεί.

Τα δεδομένα που θα παραθέσει ο θεραπευόμενος θα οδηγήσουν στην ουσία τον θεραπευτή να αποφασίσει τον αριθμό των συνεδριών που απαιτούνται (κατά μέσο όρο από 10 έως 18 συνεδρίες), αλλά και τις κατάλληλες, εξατομικευμένες τεχνικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Το Ολιστικό Κέντρο Ψυχοσωματικής Υγείας και Ευεξίας «ΟΛΟΝ by All4Therapy», μέσα από την ολιστική θεραπευτική μέθοδο που ακολουθεί, αξιοποιεί και τους τρεις παράγοντες που καθορίζουν τη διαχείριση του βάρους: Αποτοξίνωση, Διατροφή, Ψυχολογία.

Με τη συσκευή ΙΟΝ Foot Detox επιτυγχάνεται σε πρώτο επίπεδο η αποτοξίνωση μέσω του πέλματος. Η μέθοδος αυτή αποσυμφορεί τον οργανισμό από τις τοξίνες και τις περιττές ουσίες τον μπλοκάρουν.

Σε επόμενο βήμα, συστήνεται αποτοξινωτική διατροφή ώστε να μπορέσει ο οργανισμός να ισορροπήσει εσωτερικά, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι αποτοξινώσεις με το ΙΟΝ Foot Detox, για την πλήρη και άμεση επίτευξη του παραπάνω στόχου. Σύμφωνα με το ιστορικό, δίνονται και οι κατάλληλες συμβουλές διατροφής.

Για να φτάσει ένας άνθρωπος στην πόρτα του θεραπευτή σημαίνει ότι ήδη έχει αναγνωρίσει τους στόχους, υπάρχει η επιθυμία, όμως λείπει το κίνητρο έναρξης και υλοποίησης, και εδώ έρχεται η ψυχολογία.

Σημαίνον ρόλο για την πορεία της θεραπείας στο κέντρο μας παίζει λοιπόν και η ψυχολογική υποστήριξη, που παρέχεται σε μεμονωμένες συνεδρίες, παράλληλα με τις αποτοξινώσεις και τις διατροφικές παρεμβάσεις.

Η υποστήριξη αυτή πραγματοποιείται μέσω της Συμβουλευτικής, της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας και της Ψυχοεκπαίδευσης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να περιληφθεί και η Κλινική Υπνοθεραπεία. Το εύρος των συνεδριών που απαιτούνται είναι 10-30 συνεδρίες, σε διάστημα 3-6 μηνών.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!