Υπερ...μιλφέιγ με pink pitaya και spiroulina!

Υπερ...μιλφέιγ με pink pitaya και blue spiroulina!

Κάθε αρχή της εβδομάδας είναι δύσκολη. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να την κάνουμε λίγο πιο γλυκιά. Φτιάξτε μαζί μας ένα μιλφέιγ με λίγες παραλλαγές από τις συνήθεις συνταγές για να το προσαρμόσετε στις vegetarian ή vegan επιλογές σας.

Δείτε επίσης δύο ιδιαίτερες υπερτροφές (pink pitaya και blue spiroulina) πώς μπορούν να “απογειώσουν” το αποτέλεσμά μας!

 

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

κουτιά γάλα καρύδας των 400mL

500-750mL γάλα σόγιας

κούπα αλέυρι

2 κούπες βιολογική ζάχαρη

4-5 βανίλιες

1 κ.σ. μαργαρίνη

4 πακέτα κράκερς ή 2 φύλλα σφολιάτας

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

1 κ.γ. pink pitaya

κ.γ. spiroulina

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζουμε από την προηγούμενη μέρα τα γάλατα καρύδας στο ψυγείο, ώστε να κρυώσουν καλά. Προσοχή, όχι στην κατάψυξη!

 

2. Την ημέρα εκτέλεσης της συνταγής μας, βγάζουμε τα δύο κουτιά από το ψυγείο, τα αναποδογυρίζουμε μία φορά και τα ανοίγουμε. Υπόψιν, δεν τα ανακινούμε δυνατά γιατί δε θέλουμε το περιεχόμενο πλήρως αναμειγμένο.

 

3. Απομακρύνουμε το υγρό μέρος του γάλακτος και το κρατάμε ξεχωριστά, ενώ σε άλλο μπολ βάζουμε την παγωμένη κρέμα, την οποία και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα στο μίξερ για να γίνει σφιχτή σαντιγί. Στο τέλος προσθέτουμε μία βανίλια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα το μείγμα μας.

 

4. Σε μία κατσαρόλα – μεσαίου μεγέθους – προσθέτουμε το υγρό που κρατήσαμε από το γάλα καρύδας και τόσο γάλα σόγιας ώστε να έχουμε στο σκεύος μας συνολικά ένα λίτρο υγρό.

 

5. Κρατάμε λίγο υγρό τού παραπάνω μείγματος ξεχωριστά (περίπου μία κούπα) και το ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι ώσπου να ομογενοποιηθεί εντελώς. 

 

6. Στο μείγμα υγρών της κατσαρόλας ρίχνουμε τη ζάχαρη και 2 βανίλιες και το βάζουμε να βράσει. Προσθέτουμε το διαλυμένο αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Σε περίπτωση που σβωλιάσει χτυπάμε την κρέμα με το μίξερ.

 

7. Αφού η κρέμα μας πάρει τη μορφή που θέλουμε προσθέτουμε μία κουταλιά μαργαρίνη, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην πιάσει πέτσα.

 

8. Μόλις κρυώσει καλά προσθέτουμε τη σαντιγί που έχουμε στο ψυγείο και χτυπάμε το μείγμα μας με το μίξερ για να έχει ομοιόμορφη υφή.

 

9. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε δύο μέρη. Στο ένα προσθέτουμε μία κουταλιά pink pitaya και ανακατεύουμε, και στο άλλο μία κουταλιά spiroulinaΤα μείγματά μας, αφότου τα ανακατέψουμε καλά θα διαπιστώσουμε ότι παίρνουν ένα υπέροχο ροζ και γαλάζιο χρώμα, αντίστοιχα.

10. Στη συνέχεια, στρώνουμε σε ένα χάρτινο ταψάκι με εσωτερική επικάλυψη (ή σε αλουμινένιο) μια στρώση κράκερς ή σφολιάτα την οποία έχουμε προηγουμένως πασπαλίσει με ζάχαρη και ψήσει. Ρίχνουμε και το ένα μέρος κρέμας, καλύπτουμε με μία ακόμη στρώση κράκερς και ρίχνουμε και την άλλη κρέμα μας.

 

11. Πασπαλίζουμε το γλυκό μας με ένα μείγμα ζάχαρης άχνης και τριμμένων κράκερς, ενώ μπορούμε να το διακοσμήσουμε με τρούφα ή σκόνη κακάο ή ό,τι άλλο μας αρέσει!

 

Αφήνουμε το γλυκό μας για λίγες ώρες στο ψυγείο ώσπου να ‘δέσει’ καλά.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!