Θεϊκή απόλαυση με vegan πραλίνα σοκολάτας

Θεϊκή απόλαυση με vegan πραλίνα σοκολάτας

Η πραλίνα σοκολάτας είναι μία πραγματικά ακαταμάχητη λιχουδιά - κι ας το παραδεχτούμε - όχι μόνο για μικρούς, αλλά και για μεγάλους!

Δυστυχώς, οι συνήθης επιλογές του εμπορίου όμως είναι αμφιβόλου ποιότητας και, επιπλέον, οι vegan επιλογές είναι ιδιαίτερα περιορισμένες. Γι' αυτό, χωρίς άλλη χρονοτριβή, περνάμε να δούμε τα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε τη δική μας vegan πραλίνα!

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

200γρ. φουντούκια 

125γρ. κακάο

250γρ. νερό

350γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

100γρ. κουβερτούρα 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 

2. Σε ένα ταψί απλώνουμε τα φουντούκια μας και τα ψήνουμε, χωρίς να αλλάξουμε τη θερμοκρασία, για 15-20 λεπτά ή αλλιώς μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρά. 

3. Αφού πάρουν το ζητούμενο χρώμα, μεταφέρουμε τα φουντούκια στο blender και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.

4. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε: τα φουντούκια, το κακάο, το νερό και τη ζάχαρη. Αρχίζουμε και βράζουμε το μείγμα μας σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός. 

5. Όταν το μείγμα μας αρχίζει να κοχλάζει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τότε την κουβερτούρα σε κομμάτια

6. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα μας. 

Η πραλίνα μας είναι έτοιμη προς άμεση κατανάλωση! 

Μπορούμε βέβαια να την αποθηκεύσουμε σε βαζάκια αεροστεγώς και να τη συντηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι και για έναν μήνα. 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!