Ανθοϊάματα: Μάθετε για τα μυστικά των ανθών

Ανθοϊάματα: Μάθετε για τα μυστικά των ανθών

Η θεραπευτική δράση των φυτών, είναι γνωστή εδώ και χιλιετίες. Τα πρώτα φάρμακα που παρασκεύασε ο άνθρωπος προέρχονταν από αυτά που απλόχερα του χάριζε η φύση.

Ωστόσο, θα ήταν λάθος να θεωρούμε τα βότανα απλά και μόνο ως μια πηγή χημικών ουσιών που μπορούν να θεραπεύσουν το σώμα. Η ζωτική τους δύναμη είναι ικανή να γιατρέψει εξίσου αποτελεσματικά το νου και την ψυχή.

Η ανθοθεραπεία είναι μια εναλλακτική θεραπεία, η οποία χρησιμοποιεί τα ανθοϊάματα για να ανακουφίσει ή να θεραπεύσει ψυχολογικά και ψυχοσωματικά προβλήματα.

Τι είναι τα ανθοϊάματα

Τα ανθοϊάματα οφείλουν την ανακάλυψη τους στον Άγγλο παθολόγο και βακτηριολόγο Έντουαρντ Μπαχ.

Η προσήλωση του στην θεραπεία των ασθενών και η αγάπη του για την έρευνα, τον ώθησαν να αφήσει την ιατρική του καριέρα και να αφιερώσει τον χρόνο του στην ανακάλυψη των ιαμάτων από άνθη, τη δεκαετία του 1930.

Προσπαθώντας να περιγράψουμε όσο πιο σύντομα γίνεται τα ανθοϊάματα, θα λέγαμε ότι συνιστούν μια ενεργειακή θεραπεία που προσπαθεί να γιατρέψει την πραγματική αιτία μιας ασθένειας και όχι τα συμπτώματα.

 

Αντιμετωπίστε τα αρνητικά συναισθήματα

Ο Έντουαρντ Μπαχ θεωρούσε ότι η ασθένεια οφείλεται σε μια αρνητική νοητική κατάσταση. Συνεπώς, εάν αντιμετωπίσουμε με αυτή την αρνητική νοητική κατάσταση, ο οργανισμός θα μπορέσει νααυτο θεραπευτεί. Πρωτοπόρος των ολιστικών θεραπειών, πίστευε ότι δεν υπάρχουν ασθένειες, αλλά ασθενείς.

Τα ανθοϊάματα λειτουργούν σε βιοενεργειακό επίπεδο, αντιμετωπίζοντας την αρνητική ενέργεια που έχει συσσωρευτεί εξαιτίας τραυματικών εμπειριών, φόβων, ενοχλητικών σκέψεων, κ.λπ.

Η δύναμη των λουλουδιών και η επίδραση τους στην ψυχολογία των ανθρώπων δεν είναι κάτι καινούργιο. Αρκετά έθιμα που βασίζονται στην ευεργετική δράση των ανθών, έχουν επιβιώσει ως τις μέρες μας. Δεν είναι τυχαίο ότι η επαφή με τα λουλούδια, μας δημιουργεί πάντοτε θετικά και όμορφα συναισθήματα .

Τα ανθοϊάματα του Μπαχ είναι 38 και μπορούν να αντιμετωπίσουν διάφορες αρνητικές καταστάσεις όπως φόβο, αβεβαιότητα, απελπισία, μοναχικότητα, κ.α.

 

Πώς παρασκευάζονται

Τα ανθοϊάματα έχουν ήπια δράση και είναι απολύτως ασφαλή για όλους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα με άλλα φάρμακα, να δοθούν σε παιδιά, σε ηλικιωμένους, σε εγκύους, ακόμη και σε κατοικίδια.

Συνήθως, αρκούν λίγες σταγόνες την ημέρα, ανάλογα με το πρόβλημα. Όσο μεγαλύτερη είναι η δυσαρμονία, τόσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απαιτείται για να δείτε αποτελέσματα.

Η παρασκευή τους δεν είναι δύσκολη. Τα άνθη μένουν για μερικές ώρες μέσα σε νερό πηγής, κάτω απ’ τον ήλιο. Στη συνέχεια, βάζουμε αυτό το νερό μέσα σε αλκοόλη, για να διατηρήσει τις ιδιότητες του.

Ωστόσο, καλό είναι να απευθυνθείτε σε ανθοθεραπευτές, οι οποίοι έχουν εξιδικευμένες γνώσεις για να εντοπίζουν το πρόβλημα και το σωστό συνδυασμών ανθοϊαμάτων που χρειάζεστε.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

 

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!