ΠΡΟΙΝΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΕΛΕΝΧΟ ΒΑΡΟΥΣ

Προϊόντα ειδικής διατροφής για έλεγχο βάρους

 Η ειδική διατροφή περιλαμβάνει προϊόντα που αφορούν στην κάλυψη θερμιδικών αναγκών, προσαρμοσμένα σε διάφορες περιπτώσεις. Εδώ θα αναφερθούμε σε ορισμένα συστατικά που συμβάλουν στο αδυνάτισμα και τον έλεγχο γενικά του βάρους. Θα σας προτείνουμε επίσης και συγκεκριμένα ελεγμένα και ασφαλή προϊόντα που περιλαμβάνουν τα εν λόγω συστατικά.

Καρνιτίνη – Πρόκειται για ουσία που συντίθεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό, αλλά προσλαμβάνεται κι από τη διατροφή μας, κατά 75% μάλιστα. Έχει λιποδιαλυτική δράση, καθώς βοηθάει τον οργανισμό να μετατρέψει τα λιπαρά οξέα σε ενέργεια μέσα στα μιτοχόνδρια. Αυξάνει επίσης την αντοχή και ενισχύει την αποκατάσταση των μυών ύστερα από την άσκηση.

Προτεινόμενο προϊόν

 

Β-Καροτίνη – Είναι ένα αντιοξειδωτικό συστατικό που βρίσκεται στα φρούτα και τα λαχανικά. Είναι ιδιαίτερα σημαντική όσον αφορά τη διατροφή, καθώς ο οργανισμός μας την μετατρέπει εύκολα σε βιταμίνη Α (ρετινόλη), μία ιδιαίτερης αξίας βιταμίνη για το ανοσοποιητικό, την όραση και άλλα συστήματα του οργανισμού μας. Η β-καροτίνη προωθεί την καρδιαγγειακή υγεία καθώς συνεργάζεται  με τη βιταμίνη Ε για τη μείωση της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης.

Προτεινόμενο προϊόν

 

Σπιρουλίνα – Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό μπλε φύκι, πλούσιο σε πρωτεΐνες και αμινοξέα. Έχει επίσης μια ποικιλία από απαραίτητες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά υψηλής βιοδιαθεσιμότητας και αφομοίωσης από τον οργανισμό. Ερευνητικά δεδομένα αναδεικνύουν τη σπιρουλίνα ως ένα φυσικό συμπλήρωμα που μπορεί να συμβάλει στο αδυνάτισμα. Διαθέτει χλωροφύλλη, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που δρα ενάντια στις βλαπτικές ελεύθερες ρίζες και βοηθά στην αποβολή των τοξίνων. Η μεθειονίνη που διαθέτει, επίσης, βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος με φυσικό τρόπο. 

Προτεινόμενο προϊόν

 

Φύκι Kelp – Βρίσκονται κατά μήκους της ακτής του Ειρηνικού ωκεανού. Είναι από τις πλουσιότερες πηγές φυσικών βιταμινών, μετάλλων, αμινοξέων και ιχνοστοιχείων. Μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους, καθώς αυξάνει τις καύσεις και βοηθάει τον οργανισμό να καλύψει τις ανάγκες του σε θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια μίας δίαιτας. Η δραστική ουσία της σπιρουλίνας είναι η αλγίνη. Το συστατικό αυτό μπορεί να απορροφάει τις τοξίνες του πεπτικού συστήματος, να βελτιώνει την πέψη, όπως και να καθαρίζει το αίμα από τα βαρέα μέταλλα. Λειτουργεί επίσης ευεργετικά για τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό, τα αγγεία και τα νύχια.

Προτεινόμενο προϊόν

 

Ας μην ξεχνάμε όμως να συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας για οποιαδήποτε διατροφική αλλαγή, σε περίπτωση μάλιστα που υποφέρουμε από κάποια διατροφική ανωμαλία, καθώς και να μην υπερβαίνουμε την προτεινόμενη ποσότητα κατανάλωσης ανά ημέρα.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!