5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ

5 συμβουλές για εσένα και για εκείνον

Τι μας λέει η εμπειρία για τις αιτίες που προκαλούν τις πρώτες σοβαρές τριβές σε μία σχέση; Ο εγωισμός είναι η απάντηση. Αυτού έπεται η απόσταση αλλά και ο εύκολος εκνευρισμός του συντρόφου, που συχνά, ιδιαίτερα στις πιο υγιείς σχέσεις, αποδίδεται στο άγχος και την πίεση.

Εδώ θα δούμε μέσα από 5 απλές συμβουλές συμπεριφοράς πώς να δυναμώνουμε τη σχέση μας.

  1. Η αγάπη κρύβεται στις λεπτομέρειες, είναι το πρώτο συμπυκνωμένο μήνυμα. Λεπτομέρειες που μπορεί να αφορούν τα θέλω και τις μικρές επιθυμίες του συντρόφου μας, αλλά και πράγματα που του κάνουν εύκολη και ευχάριστη την κάθε μέρα. Από το αγαπημένο του φαγητό για παράδειγμα, μέχρι τι είναι αυτό που τον θυμώνει και τον εκνευρίζει. Με άλλα λόγια, γνωριστείτε καλύτερα.
  2. Καλλιεργείστε τον θαυμασμό και την τρυφερότητα στη σχέση. Και το κρίσιμο εδώ είναι να καταλάβουμε την έννοια του “καλλιεργώ”, που δεν είναι άλλο από το να μάθω να το κάνω. Να μάθω να εκφράζω τον θαυμασμό μου για κάτι που αληθινά πιστεύω ότι αξίζει, καθώς και να μάθω να εκφράσω την τρυφερότητα μου τις κατάλληλες στιγμές. Αυτό επ ουδενί δε σημαίνει ότι πρέπει να καταπιεζόμαστε για να ικανοποιήσουμε τον άλλον. Ζητάμε απλώς να εκφράζουμε αυτά που σκεφτόμαστε και νιώθουμε.
  3. Οι δυσκολίες, μικρές ή μεγάλες, επηρεάζουν αναπόφευκτα μία σχέση. Η καλή επικοινωνία όμως είναι το βασικότερο όπλο για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες από κοινού και αποτελεσματικά.
  4. Αφήστε χώρο στον σύντροφό σας να δημιουργήσει, να σας εμπνεύσει, να γίνετε καλύτεροι. Ο συγκεντρωτισμός είναι κακός σύμβουλος σε κάθε σχέση. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την ερωτική σας σχέση. Και εσείς φορτώνεστε μεγαλύτερο βάρος και ο άλλος συμβάλλει λιγότερο και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα πιο μέτριο. Κάθε σύντροφος πρέπει να εμπλέκεται ισότιμα είτε πρόκειται για μικρό ή για μεγάλο θέμα.
  5. Οι προσωπικές φιλοδοξίες δε θα πρέπει να σταματούν όταν κάποιος μπαίνει σε μία σχέση. Η υποστήριξη των ονείρων – θεωρητικά και πρακτικά – είναι ουσιαστικό στοιχείο για την διατήρηση της στενής επαφής. Μέσα μάλιστα από τον διάλογο, την ανταλλαγή γνωμών, αλλά και με μία δόση επιεικείας, μπορείτε σίγουρα να χτίσετε τα σωστά θεμέλια για τη σχέση σας.

 

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!