Vegan-κρέπες, αλεύρι κινόα, αλεύρι φαγόπυρου, harissa, γιαούρτι σόγιας

Vegan-Κρέπες με κινόα, φαγόπυρο και πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Οι κρέπες είναι από τα γεύματα που ‘σηκώνουν’ πολλές παραλλαγές, συνδυασμούς υλικών και σερβιρίσματος. Εδώ θα δούμε μία ιδιαίτερη συνταγή με βάση το αλεύρι κινόα και το φαγόπυρου που θα αντικαταστήσουν επάξια το αλεύρι από σιτάρι.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ

  • 100γρ. Αλεύρι κινόα
  • 50γρ. Αλεύρι φαγόπυρου
  • 2 αυγά χτυπημένα (προαιρετικά)
  • 300ml γάλα αμυγδάλου
  • 20γρ φυτικό βούτυρο (λιωμένο)
  • Ηλιέλαιο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 1κ.γ. σπόροι κύμινου
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη καρέ)
  • 1 πράσινη πιπεριά (καρέ)
  • 2 σκ. Σκόρδο (λιωμένες)
  • 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 μεγάλη πρέζα σαφράν
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 400γρ. Ντοματάκια κονσέρβας
  • 1 ματσάκι κόλιανδρος, τα φύλλα, ψιλοκομμένα

 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΙΓΜΑ HARISSA

 

  • 250ml γιαούρτι σόγιας
  • 2 κ.γ. καυτερή πάστα harissa
  • 1 κ.ς. χυμός λεμονιού
  • 1 σκ. Σκόρδο (λιωμένη)
  • 1 κ.ς. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός  ψιλοκομμένος

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

 

Κρέπες

  1. Κοσκινίζουμε τα είδη αλευριού και τα αναμειγνύουμε σε ένα μπολ, μαζί και μια πρέζα αλάτι. Στο σημείο αυτό εάν θέλουμε προσθέτουμε τ’ αυγά και ανακατεύουμε με το μίξερ.
  2. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το γάλα και το λιωμένο βούτυρο, αναμειγνύουμε και αφήνουμε τον χυλό στην άκρη για 30 λεπτά.
  3. Χρησιμοποιούμε ένα φαρδύ τηγάνι για τις κρέπες μας και με τη χρήση λίγων σταγόνων κάθε φορά ηλιέλαιου ή σπορέλαιου τηγανίζουμε τις κρέπες μας, σε μέτρια φωτιά. Θυμηθείτε, δεν χρειάζονται περισσότερο από 1-2 φορά η κάθε μεριά, ενώ για να τις κρατήσετε ζεστές μπορείτε να έχετε το φούρνο προθερμασμένο στους 100 βαθμούς και να τοποθετείτε τη μία πάνω στην άλλη παρεμβάλλοντας λαδόκολλα.

 

Σάλτσα

  1. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα χρησιμοποιώντας μια μεγάλη κατσαρόλα, όπου χωρίς λάδι σοτάρουμε τους σπόρους κύμινου σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να αρχίσουν να απελευθερώνουν το άρωμά τους.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τις πιπεριές και όταν μαλακώσουν το σκόρδο και τα μπαχαρικά μας. Σοτάρουμε για 3 επιπλέον λεπτά και ρίχνουμε τις ντομάτες. Εάν χρειαστεί, πολτοποιούμε με μια ξύλινη κουτάλα τα ντοματίνια.
  3. Όταν η σάλτσα μας πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά. Συμπληρώνουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε τέλος με τον κόλιανδρο.

 

Γιαούρτι Harissa

Απλά ανακατεύουμε τα υλικά μας. Το γιαούρτι με τη harissa, το λεμόνι, το σκόρδο και το μαϊντανό και τ’ αφήνουμε στο ψυγείο για να δέσουν γεύσεις κι αρώματα.

 

 

Τρόπος σερβιρίσματος

Απολαύστε τις κρέπες με δύο κουταλιές από την πικάντικη σάλτσα ντομάτας στο κέντρο της καθεμιάς, συνοδευμένη με το μείγμα γιαούρτι – harissa. Ο συνδυασμός του πικάντικου της σάλτσας με το δροσερό και γευστικό μείγμα του γιαουρτιού θα σας αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένους!

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

 

 

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!