ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ

Συνταγή για ένα αντιοξειδωτικό μείγμα ενυδάτωσης

Με βάση δύο ιδιαίτερα θρεπτικά και δραστικά έλαια, το έλαιο Αργκάν και του άγριου τριαντάφυλλου, δοκιμάστε ένα αντιοξειδωτικό και βιολογικό κοκτέιλ για την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας.

Το έλαιο Αργκάν  ή αλλιώς «ο υγρός χρυσός του Μαρόκου» είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, ενώ ανήκει στην κατηγορία των πιο θρεπτικών ελαίων.

Το έλαιο άγριου τριαντάφυλλου είναι πλούσιο σε ενεργά στοιχεία όπως η Βιταμίνη Α και έχει την ιδιότητα να αναζωογονεί το δέρμα.

Οι πρωτεΐνες ρυζιού, που θα δείτε ακόλουθα στη συνταγή, χαρίζουν μία ευχάριστη και απαλή αίσθηση, ενώ το εκχύλισμα με την εντυπωσιακή ονομασία «Αίμα του Δράκου» διεγείρει τη σύνθεση του κολλαγόνου και την ινονεκτίνης, μειώνοντας έτσι τις ρυτίδες. Θεωρείται επίσης πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Τέλος, το ανθόνερο λουλουδιών πορτοκαλιού αναζωογονεί το δέρμα, χαρίζοντας φρεσκάδα και ενυδάτωση.

 

Συστατικά για κρέμα 45mL

  • Ανθόνερο λουλουδιών Πορτοκαλιού – 30mL
  • Έλαιο Αργκάν – 8mL
  • Φυσικός γαλακτωματοποιητής Olivem 1000 (κερί ελιάς)  – 4mL
  • Εκχύλισμα Αίμα του Δράκου – 1mL
  • Πρωτεΐνες ρυζιού – 1mL
  • Φυσικό συντηρητικό Leucidal – 0,8mL

 

Πώς θα φτιάξετε την κρέμα

  1. Με τον μετρικό κύλινδρο μετρήστε 8mL ελαίου Αργκάν και 2mL ελαίου άγριου τριαντάφυλλου. Ρίξτε τα μαζί σε ένα μπρίκι.
  2. Στο ίδιο σκεύος προσθέστε 4mL κεριού ελιάς.
  3. Στον μετρικό κύλινδρο μετρήστε 30mL ανθόνερο λουλουδιών πορτοκαλιού και χύστε το στο δεύτερο μπρίκι.
  4. Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό τοποθετήστε και τα δύο μπρίκια (μπαιν μαρί). Μετρήστε με το θερμόμετρο τη θερμοκρασία του πρώτου μείγματος (έλαια & γαλακτωματοποιητής) έως ότου φτάσει στους 60-65 βαθμούς. Όταν ο γαλακτωματοποιητής λιώσει τελείως, αφαιρέστε και τα δύο μπρίκια από την κατσαρόλα, χωρίς να κλείσετε το μάτι.
  5. Σε ένα ψηλό ποτήρι χύστε πρώτα το μείγμα τα έλαια και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα του ανθόνερου, σιγά σιγά. Ανακατέψτε με το μιξεράκι σας μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενές.
  6. Περιμένετε δύο λεπτά να κρυώσει η κρέμα και προσθέστε το εκχύλισμα «Αίμα του Δράκου» και τις πρωτεΐνες ρυζιού. Ανακατέψτε καλά με το μιξεράκι σας.
  7. Προσθέστε το φυσικό συντηρητικό, ενώ εάν διαθέτετε και κάποιο αιθέριο έλαιο ρίξτε έως έξι σταγόνες και ανακατέψτε.
  8. Στο βραστό νερό της κατσαρόλας βουτήξτε για ένα λεπτό το βαζάκι σας για την κρέμα. Στεγνώστε το με καθαρή πετσέτα και γεμίστε το με την κρέμα σας!

Για καλύτερη και μακροβιότερη συντήρηση, έως 2 ή 3 μήνες, επιλέγετε να κρατάτε το προϊόν σας στο ψυγείο.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!