ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΑΣ
Ενυδατική κρέμα προσώπου φτιαγμένη με τα χεράκια σας
Ακολουθείστε τις οδηγίες μας και φτιάξτε μόνη σας μία μοναδική ενυδατική κρέμα, απολύτως βιολογική, για αφυδατωμένες επιδερμίδες, παντός τύπου. Πρόκειται για υλικά που ο συνδυασμός τους περιποιείται αποτελεσματικά το δέρμα, ενισχύοντας της λειτουργία του φυσικού ενυδατικού συστήματος της επιδερμίδας.
Κι ας μην ξεχνάμε… Όταν μία γυναίκα παρασκευάζει ένα καλλυντικό προϊόν για την ίδια, βγαίνει διπλά κερδισμένη. Αφενός, έχει τον απόλυτο έλεγχο των υλικών που χρησιμοποιεί και, αφετέρου, αφιερώνει, μέσα από μία ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία, χρόνο αλλά και αξιόλογα προϊόντα για την εαυτό της.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.
Πριν ξεκινήσουμε ας είμαστε σίγουρες ότι διαθέτουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό:
- Δύο μπρίκια
- Δοσομετρητής
- Ζυγαριά
- Αναδευτήρι ή μιξεράκι του φραπέ
- Μετρικός κύλινδρος
- Θερμόμετρο
Για την παρασκευή 45mL κρέμας, θα χρειαστούμε:
- Ανθόνερο Τίλιου – 30mL
- Ουρία – 1mL
- Έλαιο Φουντουκιού – 10mL
- Φυσικός γαλακτωματοποιητής Olivem 1000 – 4mL
- Φυσικό συντηρητικό Leucidal (εκχύλισμα ραπανακιού) – 0,8mL (ή αλλιώς 18 σταγόνες)
Τα οκτώ βήματα της δημιουργίας
- Με τον μετρικό κύλινδρο μετρήστε 10mL ελαίου φουντουκιού και χύστε το σε ένα μπρίκι.
- Προσθέστε 4mL κεριού ελιάς (βλ. φυσικός γαλακτωματοποιητής) στο μπρίκι.
- Μετρήστε πάλι με τον μετρικό κύλινδρο 30mL ανθόνερο τίλιου και βάλτε το σε δεύτερο, ξεχωριστό μπρίκι.
- Στο δεύτερο μπρίκι προσθέστε 1mL ουρίας (ή δύο κουταλάκια των 0,5mL) και ανακατέψτε τα υλικά σας καλά.
- Σε μία κατσαρόλα με νερό (μπαιν μαρί) τοποθετήστε και τα δύο μπρίκια, κι έπειτα αρχίστε να τη ζεσταίνετε. Εξετάστε τη θερμοκρασία του πρώτου μπρικιού (έλαιο & γαλακτωματοποιητής) και περιμένετε να ανέβει έως τους 60-65 βαθμούς. Ο γαλακτωματοποιητής θέλουμε να λιώσει τελείως. Βγάλτε και τα δύο μπρίκια από την κατσαρόλα. (Αφήστε την κατσαρόλα στο μάτι, γιατί θα χρειαστείτε το ζεστό νερό στο τέλος πάλι)
- Σε ένα ψηλό ποτήρι χύνουμε πρώτα το έλαιο με το λιωμένο γαλακτωματοποιητή. Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα με το ανθόνερο. Ανακατέψτε τα με ένα μιξεράκι για φραπέ ή με ένα μικρό χτυπητήρι έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί.
- Περιμένετε 2 λεπτά να κρυώσει η κρέμα και προσθέστε το φυσικό συντηρητικό (Leucidal). Εάν μάλιστα διαθέτετε κάποιο αιθέριο έλαιο μπορείτε να προσθέσετε και 4 έως 6 σταγόνες. Ανακατέψτε πάλι καλά με τον αναδευτήρα σας.
- Βουτήξτε το βαζάκι σας για την κρέμα στο βραστό νερό της κατσαρόλας για ένα λεπτό. Έπειτα στεγνώστε το με καθαρή πετσέτα, γεμίστε το με την κρέμα σας και είστε έτοιμη!
Η κρέμα διατηρείται για δύο έως τρεις μήνες στο ψυγείο σε αεροστεγές βαζάκι. Προφανώς, η διάρκεια ζωής της ελαττώνεται εάν την αφήσετε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Γράφει η Dr Angel,
Αγγελική Κοσκερίδου
Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist
Doctor of Naturopathic Medicine
MSc c. Health Psychology