«Η Βίβλος της Ολιστικής Θεραπείας» ένα βιβλίο must από την Αγγελική Κοσκερίδου

«Η Βίβλος της Ολιστικής Θεραπείας» ένα βιβλίο must από την Αγγελική Κοσκερίδου

Τα βιβλία των εναλλακτικών θεραπειών σπανίζουν στην Ελλάδα. Όμως, ακόμα και τα λιγοστά που εκδίδονται στη χώρα μας, συνήθως εστιάζουν σε επιμέρους τομείς και όχι σε μια συνολική μέθοδο ολιστικής προσέγγισης.

Το μεγάλο αυτό κενό έρχεται να καλύψει ένα βιβλίο – τομή στον κλάδο των εναλλακτικών θεραπειών: «Η Βίβλος της Ολιστικής Θεραπείας».

Το εγχειρίδιο της Dr Αγγελικής Κοσκερίδου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «iWrite» απευθύνεται σε θεραπευτές και θεραπευόμενους.

Η καινοτομία αυτού του βιβλίου είναι ότι παρουσιάζει μια νέα ολιστική μέθοδο «που στοχεύει στην ουσιαστική θεραπευτική αποκατάσταση όλων των επιπέδων του ανθρώπου, όπως μας πληροφορεί η συγγραφέας του.

Ο άνθρωπος, όπως ορίζει το βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο της Ψυχολογίας της Υγείας, επηρεάζεται από ένα σύνολο παραγόντων όπως η ψυχολογία, το περιβάλλον του, το κοινωνικό στάτους, ο τρόπος ζωής του και η υγεία του. Η Δρ Αγγελική Κοσκερίδου αναπτύσσει τη μέθοδο ΟΛΟΝ Ίασις, εξελίσσοντας αυτό το βασικό μοντέλο.

 

Νέα θεραπευτική προσέγγιση

Η ΟΛΟΝ Ίασις είναι μια νέα θεραπευτική προσέγγιση που εξισορροπεί και αποκαθιστά τις ψυχοσωματικές δυσλειτουργίες του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα: Στρες, άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, πόνος.

Το εγχειρίδιο αυτό απευθύνεται τόσο στους ειδικούς όσο και στο ευρύ κοινό, με έναν τρόπο απλό και κατανοητό που μπορεί να γίνει αντιληπτός από κάθε αναγνώστη.

Οι θεραπευτές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να εμπλουτίσουν με επιπλέον θεραπευτικά εργαλεία και ολιστικά πρωτόκολλα τις γνώσεις τους, ενώ οι θεραπευόμενοι και ο κάθε ενδιαφερόμενος, μπορούν να εφαρμόσουν τις τεχνικές και τις ασκήσεις για αυτό-βελτίωση, αυτό-θεραπεία, προσωπική ανάπτυξη, βελτίωση της υγείας και ευεξία.

Οι προσεγγίσεις που περιλαμβάνει προέρχονται από τη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, τη CBT και Gestalt, τη Ψυχολογία Υγείας, τη Φυσικοπαθητική, τη Βοτανοθεραπεία, τη Κλινική Ύπνωση, τη Προηγμένη Ομοιοπαθητική, τη Κινέζικη Ιατρική και τη Φιλοσοφία της Αγιουρβέδα και τη Yoga, το Παραδοσιακό Usui Reiki και τις θεραπευτικές τεχνικές των Αρχαίων Ελλήνων.

Ο όρος ολιστικός προέρχεται από την ελληνική λέξη «όλον», περιγράφοντας μια επιστημονική θεώρηση η οποία -σε αντίθεση με την καθιερωμένη δυτική ιατρική που εστιάζει στα συμπτώματα και όχι στις αιτίες -αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως ένα ενιαίο σύνολο.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Dr Αγγελική Κοσκερίδου γεννήθηκε το 1985 στο Βιλχελμσχόφεν της Γερμανίας και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από Έλληνες γονείς.

Από την πρώιμη εφηβική ηλικία ασχολήθηκε με τη φιλοσοφία, την ψυχολογία και τις εναλλακτικές θεραπείες. Όντας ανήσυχο πνεύμα, πειραματίσηκε με τις ενεργειακές θεραπείες και την κλινική ύπνωση μελετώντας αντίστοιχα βιβλία, ενώ παράλληλα έγραψε ποίηση και φιλοσοφικά αποφθέγματα.

Αργότερα, σπούδασε Ψυχολογία και Φυσικοπαθητική στις ΗΠΑ, Συνθετική Συμβουλευτική και Συστημική Οικογενειακή Παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης Βοτανοθεραπεία και Διατροφολογία, Κλινική Ύπνωση, Ψυχολογία της Υγείας στο Cardiff Metropolitan University της Αγγλίας. Επιπλέον, παρακολούθησε το πρόγραμμα παιδοψυχιατρικής στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ενώ κατέχει διπλώματα εκπαιδεύτριας Yoga και Reiki Master Teacher, Θετικής Ψυχολογίας και Εκπαιδεύτριας Ενηλίκων από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, παρακολούθησε σεμινάρια και εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις στο Harvard Medical School.

Το 2012 ίδρυσε τη σχολή Ολιστικής και Ψυχικής Υγείας «ΟΛΟΝ» και το κέντρο Ολιστικής Υγείας και Ευεξίας «All4Therapy». Ως πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της «ΜΚΟ Θεραπεύω» προσφέρει έργο, θεραπείες και σεμινάρια για ευπαθείς κοινωνικοοικονομικά ομάδες με στόχο τη σωστή μετάδοση και κατανόηση των εναλλακτικών ολιστικών θεραπειών για την αποκατάσταση της ψυχικής και σωματικής υγείας, αλλά και της γενικότερης ευεξίας των ανθρώπων.

Ξεχωριστή τιμή αποτέλεσε η βράβευσή της για την καινοτόμα ιδέα Franchise στον κλάδο της Υγείας και της Ευεξίας από τα «Tourism Awards 2018» αλλά και η ένταξή της σε σημαντικές εκδόσεις όπως στο «Medical Success Stories IV» ως επιτυχημένη θεραπεύτρια και στην εγκυκλοπαίδεια βιογραφιών επιτυχημένων γυναικών επιχειρηματιών «Who is Who».

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!