Πρόκειται για μία υπέροχη κρεμώδη σούπα, βελουτέ, φτιαγμένη με κίτρινη κολοκύθα και παστινάκη, η οποία προφανώς προορίζεται για το vegan μενού μας. Την ίδια στιγμή, σημειώστε ότι είναι και gluten free.
Δοκιμάστε την και εντάξτε την άφοβα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, αλλά και νωρίτερα, κατά τη περίοδο της νηστείας, αν είστε από εκείνους που την τηρούν.
Ας δούμε τι υλικά χρειαζόμαστε για 4 μερίδες:
- 700γρ ψίχα κολοκύθας, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 450γρ παστινάκι καθαρισμένο, κομμένο σε κύβους κι αυτό
- 1/2 μέτριο μήλο ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 φλ. ζωμό λαχανικών
- 1 ½ κ.γ. θυμάρι
- ¼ κ.γ. φασκόμηλο
- ½ κ.γ. εστραγκόν
Εκτέλεση Συνταγής
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
2. Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε μαζί τα υλικά μας: κολοκύθα, παστινάκι, μήλο, κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ώστε να πάμε σε όλα τα υλικά μας.
3. Απλώνουμε το μείγμα μας σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 45 λεπτά, ανακατεύοντας τα υλικά μία δυο φορές ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, βγάλτε το από τον φούρνο κι αφήστε τα κρυώσουν.
4. Περνάμε τα υλικά από το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό. Εάν έχετε πρόβλημα με τις ποσότητες απλά μεταφέρετε τα υλικά σε μία μεγάλη λεκάνη αφού τα έχετε περάσει από μπλέντερ κι έπειτα προσθέστε το ζωμό και δουλέψτε με το μίξερ.
5. Μεταφέρετε το μείγμα σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σιγοβράστε. Προσθέστε τα μυρωδικά, μαζί και αλάτι και πιπέρι. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ζωμό για να φτιάξετε εσείς όσο τη σούπα όσο παχύρρευστη θέλετε. Ολοκληρώστε το σιγανό βράσιμο όταν η σούπα έχει ζεστάνει αρκετά.
6. Για το γαρνίρισμα, σωτάρετε σε ελαιόλαδα λίγο κομμένο σε κύβους μήλο, κολοκυθόσπορους και φασκόμηλο.
Και καλή σας όρεξη!