Ion Detox Foot Spa - μία νέα αξιόπιστη μέθοδος αποτοξίνωσης

Ion Detox Foot Spa - μία νέα αξιόπιστη μέθοδος αποτοξίνωσης

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν συνοδεύεται μόνο από το στρες, την πίεση, την σωματική και ψυχική εξάντληση, αλλά και από μία σειρά νέων μεθόδων που έρχονται να αντιμετωπίσουν όλα τα παραπάνω. Μία από αυτές τις μεθόδους που μπαίνει δυναμικά στο κομμάτι της ευεξίας είναι το Ion Detox Foot Spa.

 

 

 

Πρόκειται για μία επιστημονική μέθοδο που λειτουργεί συμπληρωματικά στην αποτοξίνωση και την εξισορρόπηση του οργανισμού. Είναι μία απολύτως φυσική και ασφαλής διαδικασία που απαλλάσσει τον χρήστη από επικίνδυνα και άχρηστα ‘υλικά’ που συσσωρεύονται καθημερινά στο σώμα του από το άγχος, την κατανάλωση διαφόρων χημικών ουσιών αλλά και ακτινοβολιών του περιβάλλοντος.

 

Ποια είναι τα ‘άχρηστα’ υλικά και ποιες είναι οι συνέπειες συσσώρευσής τους;

Στον οργανισμό μας συσσωρεύονται καθημερινά ουσίες όπως είναι το αλκοόλ, ο καπνός, φαρμακευτικές και χημικές ουσίες που βρίσκονται στα τρόφιμα. Αυτές οι ουσίες συνιστούν τις τοξίνες, οι οποίες γίνονται αντιληπτές με εξωτερικές και εσωτερικές ενδείξεις. Στις εξωτερικές ενδείξεις εντάσσονται χαρακτηριστικά η κυτταρίτιδα, το αφυδατωμένο δέρμα, η ακμή ή τα πρηξίματα και οι πανάδες.

Στις εσωτερικές ενδείξεις είναι η κόπωση, η αϋπνία, η νευρικότητα, οι μυϊκοί πόνοι, οι πεπτικές διαταραχές, οι κρυάδες αλλά και νευρικές ανωμαλίες, όπως είναι ο αναίτιος θυμός.

Φυσικά, η συσσώρευση τοξινών μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να είναι ο ένας παράγοντας που σχετίζεται με τις παραπάνω ενδείξεις. Δηλαδή, ενδεχομένως να χρειάζεται να εξετάσετε κι άλλες αιτίες που μπορεί να προκαλούν κάποιο από τα αναφερόμενα συμπτώματα.

Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζουμε πως ο οργανισμός μας στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την τοξίνωση αυτών των ουσιών, ωθείται στο να μειώνει δραστικά τη λειτουργικότητα και την αντοχή του, με ό,τι επιπτώσεις αυτό συνεπάγεται.

 

 

Πώς λειτουργεί η διαδικασία αποτοξίνωσης με το Detox Foot Spa;

Ο καθαρισμός επιτυγχάνεται μέσα από μία συσκευή καθαρισμού με Ιονισμό. Ακριβέστερα, είναι ένα σύστημα που αποτελείται από μία ηλεκτρονική συσκευή, μία κεφαλή και ένα περικάρπιο. Η συσκευή παράγει αρνητικά ιόντα που βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό να αποτοξινωθεί, καθώς έλκουν τις τοξίνες (ή αλλιώς ελεύθερες ρίζες) και τις αναγκάζουν μέσω των πόρων των πελμάτων να βγουν στο νερό της λεκάνης όπου βρίσκονται βυθισμένα τα πόδια.

Πιο συγκεκριμένα, τα θετικά φορτισμένα μόρια σπάζουν σε αρνητικά ιόντα και βοηθούν στην αποβολή τοξινών διαμέσου της επιδερμίδας. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι το χρώμα του νερού αλλάζει ακόμα κι όταν η συσκευή λειτουργεί χωρίς να έχουμε βυθίσει τα πόδια μέσα στο νερό καθώς συμβαίνουν μία σειρά από αντιδράσεις μεταξύ των μορίων του νερού, του αλατιού που προστίθεται στο νερό και των μετάλλων που βρίσκονται στην κεφαλή της συσκευής.

Τη στιγμή όμως που τα πόδια τοποθετούνται στο νερό τότε οι διάφορες αποβαλλόμενες ουσίες επηρεάζουν περαιτέρω το χρώμα του διαλύματος. Δημιουργείται ένα ‘δαχτυλίδι’ γύρω από τα πόδια που δεν είναι άλλο από τις χημικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα μεταξύ του διαλύματος της συσκευής και των τοξινών που άμεσα αρχίζουν και εκλύονται. Το αποτέλεσμα της αποτοξίνωσης λοιπόν γίνεται έτσι άμεσα αντιληπτό και ορατό από τον χρήστη.

Στη ρεφλεξολογία μάλιστα εκτιμάται ότι στο πέλμα κάθε ποδιού υπάρχουν 2.000 πόροι και μέσω αυτών το σώμα μας πραγματοποιεί τη δική του αυτοκάθαρση από τοξίνες και βαρέα μέταλλα. Στην προκειμένη περίπτωση το Detox Foot Spa βοηθά στην αποβολή αυτών των ουσιών που έχουν συσσωρευτεί και δεσμευτεί στα στρώματα της επιδερμίδας του πέλματος και φράζουν έτσι το σύστημα αποβολής.

 

Ποιοι ωφελούνται ιδιαίτερα από τη μέθοδο Ion Detox Foot Spa

Συνίσταται ιδιαίτερα σε όσους:

  • κάνουν χρήση αλκοόλ και καπνού
  • είναι υπερτασικοί ή
  • έχουν υψηλούς δείκτες σακχάρου
  • χοληστερίνη
  • τριγλυκερίδια
  • υποφέρουν από ρευματισμούς
  • εργάζονται σε επιβαρυμένα περιβάλλοντα, με χημικές ουσίες, βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα και άλλα.

 

Υπάρχει ωστόσο και μία κατηγορία ανθρώπων για τους οποίους η χρήση αντενδείκνυται. Εκεί εντάσσονται όσοι έχουν κάποιο μόσχευμα, όσοι κάνουν μακροχρόνια χρήση συγκεκριμένων φαρμάκων λόγω καρδιακής δυσλειτουργίας, ακολουθούν ψυχιατρική θεραπεία, πάσχουν από μυοπάθεια, λευχαιμία, υπόταση ή επιληψία, ενώ δε συνίσταται η χρήση και για εγκυμονούσες ή θηλάζουσες γυναίκες, κυρίως για προληπτικούς λόγους στην εν λόγω περίπτωση.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!