Συνδυάστε τα θρεπτικά ρεβίθια με γλυκοπατάτες!

Συνδυάστε τα θρεπτικά ρεβίθια με γλυκοπατάτες!

Στρεβλά πιστεύουμε ότι οι vegan συνταγές απαιτούν εξεζητημένα και ακριβά υλικά, ιδιότροπα παρασκευασμένα. Κάποιες απ' αυτές, ναι, έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά εύκολα θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι ανάγκη να δαπανήσετε μία περιουσία για ένα αξιοπρεπές vegan πιάτο. Εδώ θα σας δείξουμε μία απλή και εύκολη συνταγή που θα λατρέψετε: Γεμιστές γλυκοπατάτες με ρεβίθια και φέτα τυρί. 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

Για τις γλυκοπατάτες

  • 1 κιλό γλυκοπατάτες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 350 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 200 γρ. φέτα
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 2 γρ. κύμινο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. κόλιανδρος φρέσκος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ακολουθούμε δύο χωριστές διαδικασίες, μία για τις γλυκοπατάτες και μία για τη γέμιση.

Για τις γλυκοπατάτες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αλείφουμε το επάνω μέρος της γλυκοπατάτας με λίγο ελαιόλαδο.
  • Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί, έχοντας πρώτα τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
  • Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο. Αναποδογυρίζουμε και με ένα πιρούνι σχηματίζουμε μικρές εσοχές στο μαλακό μέρος τους και αλατίζουμε κατά το γούστο μας.

Για τη γέμιση

  • Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με 150 γρ. φέτα (αφήνοντας λίγη στην άκρη), το κύμινο, το λεμόνι και αλατίζουμε. Μοιράζουμε τα ρεβίθια στις γλυκοπατάτες, προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα τριμμένη και βάζουμε πάλι στον φούρνο για περίπου 10'.
  • Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε κόλιανδρο.

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!