Ψήνεστε για κέικ; Δείτε τη συνταγή μας, που εκτός από τα βασικά και μη εξαιρετέα υλικά (αλεύρι χωρίς γλουτένη, κουβερτούρα) θα βρείτε και δυο υπέροχα καινούρια συστατικά που του δίνουν όχι μόνο νοστιμιά αλλά και πολύτιμες θρεπτικές ουσίες.
Μιλάμε για το Black Goji Berry και το ξεχωριστό αντιοξειδωτικό Dr Angel Antioxidant.
Δοκιμάστε το!
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
250 γρ. κουβερτούρα (72% κακάο)
5 αυγά
50 ml ελαιόλαδο
60 γρ. βούτυρο βιολογικό
150 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κούπα του τσαγιού καρύδι θρυμματισμένο
1 κγ Black Goji Berry
2 κγ Dr Angel Antioxidant
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 170 C.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε και το βούτυρο.
2. Χωρίζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έπειτα έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα και τέλος ρίχνουμε και τα καρύδια. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
4. Στο 1/3 περίπου του μείγματός μας προσθέτουμε μία κουταλιά του γλυκού Black Goji Berry, ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ και την ρίχνουμε σε φόρμα κέικ που έχουμε ήδη βουτυρώσει και αλευρώσει, για να μην κολλήσει το γλυκό μας.
5. Στο άλλο 1/3 προσθέτουμε 2 κγ Antioxidant και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, ενώ στο υπόλοιπο μείγμα μας ανακατεύουμε όσο μέρος από την λιωμένη κουβερτούρα στο μπεν μαρί θέλουμε, υπολογίζοντας ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγη για décor στο τέλος.
5. Αφού έχουμε προσθέσει όλο το μείγμα μας στη φόρμα, ψήνουμε για 45 λεπτά.
Γράφει η Dr Angel,
Αγγελική Κοσκερίδου
Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist
Doctor of Naturopathic Medicine
MSc Health Psychology
insta: dr_aggelikikoskeridou_official