VEGAN ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Vegan παγωτό με γάλα καρύδας

Το γάλα καρύδας έχει αποδειχτεί ένα πολύ καλό υποκατάστατο για το αγελαδινό γάλα. Με μία προσαρμογή στη συνταγή μπορείτε να πετύχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα σε ότι γαλακτοκομικό επιχειρήσετε να φτιάξετε. Εδώ σας παρουσιάζουμε μία εύκολη συνταγή για την παρασκευή παγωτού με γάλα καρύδας, την οποία μπορείτε μάλιστα να εμπλουτίσετε με όποιο άλλο συστατικό σας αρέσει. 

 

Υλικά

2 κουτιά γάλα καρύδας, με όλα τα λιπαρά του

½ φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι αγαύης

¼ κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου

1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Ας φτιάξουμε το παγωτό

- Ανακινήστε καλά τα δοχεία γάλακτος καρύδας πριν τα ανοίξετε. Αρχικά, γεμίστε μισό φλιτζάνι με το γάλα.

- Βάλτε το υπόλοιπο γάλα μία κατσαρόλα μαζί με το μέλι (ή το σιρόπι αγαύης) και το αλάτι. Το βράζουμε για περίπου 2’, έως ότου μέχρι η γλυκαντική μας ουσία να αρχίσει να λεπταίνει και να αναμειγνύεται καλά με το γάλα.

- Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι γάλακτος με το άνθος αραβοσίτου, μέχρι να δέσουν καλά.

- Ρίξτε το μείγμα σας στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα ανακατεύοντας το παράλληλα.

- Ζεσταίνατε το σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα σας να αρχίσει να πήζει, για 6-8 λεπτά. Μην αφήσετε το μείγμα να βράσει.

- Λίγο πριν βγάλετε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέστε τη βανίλια.

- Αμέσως μετά απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει για 30’.

- Καλύψτε το με ένα καπάκι και αφήστε το στην κατάψυξη για μια νύχτα.

Συνοδέψτε το με κομμάτια σοκολάτας και αμυγδάλου.

 

πηγή: https://www.thekitchn.com/

 

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!