Yoga ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ - MONTANEMA

Yoga στην καρδιά του δάσους - Montanema

Για όσους αναζητούν την αρμονία, την ομορφιά και την δύναμη της φύσης

 Η άνοιξη είναι όμορφη. Είναι ακόμη ομορφότερη όμως όταν τη ζεις μέσα στη φύση, όταν μυρίζεις τα αρώματά της, γεύεσαι τις γεύσεις της και θαμπώνεσαι από την αναγεννησιακή ομορφιά της.

Υπάρχει λοιπόν ένα μέρος, που για να είμαστε ακριβείς ίσως θα έπρεπε να το προλογίσουμε ως… “Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα χωριό που αντικρίζοντάς το είχες την αίσθηση ότι πήρε ο θεός μια πέτρα, την έριξε μέσα στο πυκνό δάσος και φύτρωσαν εκεί σπίτια για να ζουν οι άνθρωποι πλήρεις και ευτυχείς”.

Ο οικισμός αυτός λέγεται Montanema handmade village, δηλαδή το “χειροποίητο χωριό”, και εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή του Ανθοχωρίου, στην γεμάτη εκπλήξεις Καρδίτσα.

Πρόκειται για μία ταξιδιωτική εμπειρία που σου χαρίζει απλόχερα τη ζεστασιά της διαμονής και την ευεργετική δύναμη της φύσης, με καθημερινή yoga μέσα σε μια υπέροχη σάλα στο δάσος, με θέα το φαράγγι του Ανθοχωρίου.

Εκεί ακολουθείς τους ρυθμούς της φύσης. Ζεις στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και αναζωογόνησης, μέσα σε έναν τόπο που σε περιμένει να τον ανακαλύψεις βήμα βήμα. Απέχει μόλις 4,5 χιλιόμετρα από την λίμνη Πλαστήρα, ενώ με το λιώσιμο των πάγων το Montanema ενώνεται με το Ανθοχώρι από το ενδιάμεσο φαράγγι.

Εάν νιώθεις το ταξίδι και την περιπέτεια ως μία ευκαιρία εσωτερικής αναζήτησης, πνευματικότητας και σύνδεσης με τον εαυτό σου το μέρος αυτό αποτελεί τον κατάλληλο προορισμό.

Ο δασικός δρόμος που οδηγεί στο συγκρότημα του Montanema είναι μια εμπειρία, καθώς ο ταξιδιώτης διασχίζει περιοχή προστατευόμενη από το δίκτυο Natura 2000 και καταφύγιο άγριας ζωής με θέα το θεσσαλικό κάμπο, τα Μετέωρα και τον Όλυμπο.

Ο σχεδιασμός του συγκροτήματος ακολουθεί τις αρχές τις βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και οικολογικής δόμησης με κυρίαρχα υλικά το ξύλο και την πέτρα.

Λίγα λόγια για το χωριό

Για την κατασκευή των πετρόχτιστων κατοικιών υψηλής αισθητικής χρησιμοποιήθηκε ντόπια πέτρα, ενώ οι τσιμεντοκονίες έγιναν από υλικό κουρασάνι, το πιο παραδοσιακό υλικό δόμησης, το ισχυρότερο και πιο οικολογικό.

Οι χρωματισμοί των τοίχων έγιναν με αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα οικολογικά χρώματα, ενώ τα δάπεδα στα πατώματα είναι από ψημένο πηλό που είναι φυσικό και ανακυκλώσιμο υλικό.

Στην κατασκευή του δρόμου αλλά και στον αρχικό σχεδιασμό του έργου λήφθηκε υπόψη η χλωρίδα του κτήματος με τη μικρότερη δυνατή επέμβαση, ενώ φυτεύτηκε μεγάλη ποσότητα από είδη δέντρων και θάμνων της περιοχής. Η ιδέα είναι ο περιβάλλον χώρος να είναι σε αρμονία με τη φύση.

Τα νερά της ύδρευσης και άρδευσης προέρχονται από φυσικές πηγές του βουνού, ενώ οι πρώτες ύλες των προϊόντων που χρησιμοποιούνται προέρχονται από ντόπιους πιστοποιημένους καλλιεργητές και αγροκτήματα της περιοχής περιορίζοντας έτσι το ενεργειακό αποτύπωμα του χώρου.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ανακύκλωση, κάνοντας compost από τα οργανικά υπολείμματα, ιδανική θρέψη για τους λαχανόκηπους του χώρου.

Πρόκειται για ένα μέρος που ταυτίζεται με την φιλοσοφία του Slow Living, προσφέροντας το τέλειο σκηνικό για χαλάρωση με πολυτελή καταλύματα, υπηρεσίες και ανέσεις καθώς και εξερεύνηση της φύσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το μέρος www.montanema.gr

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!